Husqvarna - muskedunder och flaskbottnarSymaskiner, vapen, cyklar, mopeder, motorcyklar, spisar och köttkvarnar. Mycket har tillverkats vid Husqvarna Faktori under årens lopp. Från början låg faktoriet vid Dunkehallaån i Jönköping, men flyttades hit till Huskvarnaån i slutet av 1600-talet.Den gamla smedjan från 1870 fångade mitt intresse med sina sju skorstenar och sin fasad klädd med inmurade flaskbottnar. Någon gammal disponent tyckte det skulle vara fint och länsade sitt champagneförråd.
Forsande vatten och människans försök att tämja det för att nyttja dess kraft intresserar mig. Jag kan gå omkring i timmar på gamla bruksområden och kika på de olika sätt som använts för att lösa problemen. Arkitekturen, tekniken, mekaniken, människorna bakom. Alltihop är spännande! Ofta blir de här miljöerna också väldigt bildmässiga.

Runt forsen stod en sky av vattendis och vi blev nästan genomblöta av att stå här. Solen sken ner i ravinen och gjorde prismor av alla tusentals små droppar. Bilden nedan av forsen i Huskvarna har jag hämtat på Wikipedia.Den tredje dagen...

Kommentarer

  1. Fantasieggande bilder och spännande miljö!

    SvaraRadera
  2. Staffan H: Du må tro!!! ;-)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Det är alltid lika spännande att få veta vad någon tycker. Markera Namn/URL om du inte har något Google- eller Bloggerkonto. Har du ingen URL så räcker det att fylla i namn. Eller alias. Du kan vara anonym också om du vill.