Resans andra dag...Efter en tämligen sömnlös natt i slottsflygeln, täcket var alldeles för tjockt och det var hett som i en bastu i rummet när vi kom, steg vi upp i morse till en frisk och ny dag i Vadstena. Vi gick en härlig promenad längs med Vätterstranden upp till Klosterhotellet för frukost och vi åt till vi nästan storknade.Mitt emot det gamla palatset, där vi fick vår överdådiga frukost, ligger klosterkyrkan, och jag kan lova att man tappar andan alldeles när man stiger in. Jag kommer att lägga in fylligare inlägg om våra olika besöksmål när vi kommer hem. Det här är bara smakprov under resans gång...Alldeles bakom vår sovflygel låg Vadstena slott, som blev vårt nästa besöksmål. Mäktigt!Vi passade på att åka över Omberg på vår vidare färd söderut, och i bokskogarna på sluttningen ner mot Vättern fick vi nästan samma känsla av andakt som i klosterkyrkan. Gotiska valvbågar och pelare och ett magiskt ljus.Ett av de mål jag mest såg fram emot på vår tur var Ellen Keys Strand vid Ombergs sydsluttning. Det var stängt.Strax öster om Strand ligger Alvastra, som var nästa stopp på resan. Fler bilder kommer här också...Gränna? Polkagrisar!

Natten kommer nu att avnjutas på ett litet herrgårdshotell i Huskvarna. Sov gott!

Kommentarer

 1. Det är en vacker resrutt du gjort. Turistvägen mellan Gränna och Vadstena är som i Monte Carlo :)
  Jag har också besökt dessa platser, Alvastra, Vadstena m.m.
  Fina bilder.
  Hälsn. Eivor

  SvaraRadera
 2. Första Vadstenabesöket inträffade mer eller mindre av en slump. En kompis och jag var på bilresa ner till Västsverige och beslöt oss att göra en utflykt på vägen för att se något annat än det gamla vanliga. Det tänkta snabbesöket i Vadstena kom att vara i ett par timmar och det blev lunch där också.

  Förra året körde jag igenom Vadstena igen och fortsatte mot E4. En sådan väg! Hur vacker somhelst! Synd bara att jag satt bakom ratten - hade gärna tittat lite mer.

  SvaraRadera
 3. Västanvinden: Den vägen var en ny erfarenhet för mig. Jag har åkt där någon gång som mycket liten, men det minns jag inte. Vi har gjort allt för att så långt som möjligt slipa motorvägar, men den mellan Gränna och Jönköping går utanpå det mesta.

  Staffan H: Nu har jag blivit helförälskad i trakterna runt Vättern och mellan Vättern och Vänern. Ett landskap helt i min smak: det böljande, lövskogiga odlingslandskapet.

  SvaraRadera
 4. Nåja... Det är ju det vi INTE har gjort... Slipat motorvägar. Hehe...

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Det är alltid lika spännande att få veta vad någon tycker. Markera Namn/URL om du inte har något Google- eller Bloggerkonto. Har du ingen URL så räcker det att fylla i namn. Eller alias. Du kan vara anonym också om du vill.

Populära inlägg i den här bloggen

Världens bästa kopparputsmedel!

Min kära gamla Husqvarna Automatic

Floran i färg – vad man finner vid vägkanten

John Bauer

Med husbil och hund i Europa

Svart

Gyllene snittet

Nordanvinden och Solen

Mor, lilla mor...

Halliken Helges lilla Beda