Disiga färger i YtterjärnaVårt första stopp på vår resa i sommarsverige blev hos antroposoferna i Ytterjärna. Här tänkte vi äta lunch och sträcka på våra ben. Tyvärr hade restaurangen stängt, så det fick bli en fika med matig macka på Järna kafé istället.Det man först lägger märke till är de udda formerna på alla husen, men det som stannade kvar på min näthinna var de välavvägda och milda färgerna. Vi var en vända in i butiken Robygge där man kan köpa allt från färg till tvål och musikinstument.Vi satt ute i solskenet och en liten bit ifrån oss dansade en grupp ungdomar ringdanser till säckpipa, flöjt och dragspel. Det såg roligt men en smula invecklat ut.Solen svepte över de putsade väggytorna och fick färgerna att skimra. Jag skulle vilja åka hit en disig höstdag och fotografera i det ljuset som blir då.
Vår första dagsetapp var en smula lång, så därför hann vi inte strosa runt riktigs om vi velat. Det får bli en annan gång. Den där disiga höstdagen kanske...

På väg...

Kommentarer

 1. Oj vilka snygga och spännande former det verkar vara på byggnaderna och detaljer som fönster, dörrar osv. Du kommer säkert hem med väldigt fina bilder efter utflykten den där disiga höstdagen.

  SvaraRadera
 2. Funderade faktiskt ett tag på att flytta dit.
  Nästa gång kan du kolla om det är matdags på Vidarkliniken - då kan man äta där.
  Margaretha

  SvaraRadera
 3. Staffan H: Jag hade velat se trädgården, vattentrapporna och dammarna. Tyvärr hade vi inte fått tag på någonstans att bo i Linköping som vi tänkt, utan den första dagsetappen blev lite väl lång. Disdag får det bli...

  em: Aha! Bra tips. Det ska vara bra mat där har jag hört.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Det är alltid lika spännande att få veta vad någon tycker. Markera Namn/URL om du inte har något Google- eller Bloggerkonto. Har du ingen URL så räcker det att fylla i namn. Eller alias. Du kan vara anonym också om du vill.

Populära inlägg i den här bloggen

Världens bästa kopparputsmedel!

Min kära gamla Husqvarna Automatic

Floran i färg – vad man finner vid vägkanten

John Bauer

Med husbil och hund i Europa

Svart

Gyllene snittet

Nordanvinden och Solen

Mor, lilla mor...

Halliken Helges lilla Beda