Väntans tider...Så här ser han ut och om två veckor blir han vår... Lilla... Emser? Namnet Emser hade vi tänkt om vi fått den vovve som hade leverfärgad nos. Nu är den här nosingen svart och då kanske Emser inte passar så bra. Men han kommer att heta Emser i stamtavlan och jag har nästan redan börjat tänka på honom som Emser...

Så vi får se...

Mina vänner! Vi är med hund!

Kommentarer

 1. ÅÅh, va glad jag blir. Två veckor av längtan.......sen är han där!
  Kramen från mig och sopsorterarFrida:)

  SvaraRadera
 2. Ett jättegrattis från oss på stationen!!!

  Han ser underbar ut, vilken liten goding!

  Jag ser fram emot valpbloggande :D
  Det kommer vara lite som att vara med valp själv, att få följa er...

  SvaraRadera
 3. Ahh, sååååååå ljuvlig.
  Grattis!
  Margareth

  SvaraRadera
 4. Lille ulltussen...
  Jag lovar att jag ska köpa en pipleksak åt honom. En diskret. (Jag vet redan vilken...)

  SvaraRadera
 5. Vilken fantastisk! Grattis!

  SvaraRadera
 6. Härligt!!! :-)
  Emser är ett mycket fint namn. (Han kanske har emserfärgade trampdynor? Har ni kollat?)
  Annars kan ni kalla honom Ebbe, som en förkortning av hans ebenholzfärgade nos. :-)

  Höll nästan på att på stående fot erbjuda mig att vara hundvakt, men då skulle jag väl bli mördad i sömnen (eller bli förärad förgiftat kaffe) av mina egna pälsklädda pensionärer! :-)

  Gissar att du nog kommer att överleva mörkret denna höst iallafall. !
  /I.

  SvaraRadera
 7. Stort grattis, Mira! Helt bedårande. Gläds med dig! Lycka till med lilla valpen. Jag ser också fram emot rapporter i bloggen!

  SvaraRadera
 8. billan! Ja! Vi tänkte vi i alla fall skulle börja med att få lära sig bära tidningen utan att göra konfetti. Om han sen kan lära sig sopsortera också vore det ju guld!!!

  Cristina: Tack! Ja, du har ju följt oss och våra hundsorger och våndor rätt nära. Tänk då att få vända detta till glädje och förväntan inför ett nytt litet liv. Blogginlägg lär det bli!

  em: Chefen frågade om jag ville vara matteledig! Jatack, sa jag!

  Ninna: Du skulle bara våga!!! ;-)

  Slottstärdgårdsmästaren: Sugen, va???

  Lilla Eken: Visst! Kolla på bilden får du se! Han HAR emserfärgade trampdynor! Tack för det. Emsernamnet börjar sätta sig, så det blir nog svårt att tänka om sedan. Om han inte kommer till oss och säger Voff! Känn vilken mjuk päls jag har! Jag heter Silke!

  Jag hade en oomtyckt lärare en gång som hette Ebbe, så det lär det INTE bli! :) Och några lömska kattförsåt från förfördelade jamare ska vi inte heller ha!! Du får komma och hälsa på utan sisar istället.

  Gabrielle: Tack! Det kommer att bli så mycket valp på bloggen ett tag framöver, är jag rädd, så ni alla kommer att skrika: Ge oss ett slott snart, annars storknar vi!!!

  SvaraRadera
 9. ÅH, Mira!!! Vilken ljuvlig tid som väntar nu. Mycket bus och kiss och bajs och sånt förstås men jag lovar att den mörka tiden kommer att försvinna i ett nafs!

  Grattis till beslutet, ni kommer att må så himla bra. Har jag missat något eller vad är det för ras? Ser ju ut som en Golden, är det det?

  SvaraRadera
 10. Monet: För första gången på flera månader känner jag mig förväntansfull. Jag har haft valpar förut och har väl någorlunda pejl på vad som väntar i fråga om tork och bus.

  Emser är en Nova Scotia Duck Tolling Retriever, en Tollare.

  Alltså är han en sjöfågelhund med simhud mellan tårna. Han behöver jobba för att må bra, men det behöver å andra sidan vi också. Ut i skog och mark med oss. Bra för hussens hjärta!

  SvaraRadera
 11. Grattis! Vilken underbar tid ni har framför er. Lite avundsjuk blir jag men allra mest gläds jag med er. Lycka till! Hoppas att hösten inte bjuder på alltför många stormar. Det gillar inte små valpar särskilt mycket.

  SvaraRadera
 12. Lisette: Välkommen till min blogg!!! Tack! Nej, när det gäller storm vet jag inte några djur, utom möjligtvis vissa fåglar, som gillar när det blåser. Öronen fladdrar, det rycker i svansen och blåser in i nosen. Sen kan man få saker i huvudet också...

  SvaraRadera
 13. Klart grabben ska ha en pipleksak!
  Jag ska lära honom ALLT om pipleksaker - jag älskar dom! / Felicia.

  SvaraRadera
 14. Felicia: Hördudu du!!!

  SvaraRadera
 15. Åh Mira! Vad glad jag blir för din och Emsers skull. Nu har du en skrattsprängd tid framför dig med mycket kel också. Emser kommer också att få det kalasfint på alla sätt och vis.

  Jag har missat din hundsorg (kanske var det när jag hade min mammasorg) och gläds nu desto mer åt din valpglädje.

  Jag ser som alla andra fram emot en massa blogginlägg. Kom ihåg att det aldrig kan bli för mycket eller för många hundar på bloggarna.

  Remember paw power rules! hälsar Lelle R till den lille gosingen.

  SvaraRadera
 16. Tack. Jag återkommer gärna och ofta.

  SvaraRadera
 17. Åhhh... vad söt!
  Grattis!
  Nanna

  SvaraRadera
 18. VAV - vård av valp. Självklart du ska vavva vovven!
  Margaretha

  SvaraRadera
 19. Ett jättegrattis till er! Vad fin och go' han ser ut att vara. Nu ser jag fram mot ett antal hundinlägg och hundbilder i bloggen.

  SvaraRadera
 20. Kesu: Den 2 juli somnade vår älskade border collie in. http://mirasmirakel.blogspot.com/2009/07/svara-beslut.html
  Det är knappt jag kan länka inlägget utan att börja grina. Så vi gläds nu över att äntligen få en ny liten vovve i huset. Även om vi haft en massa våndor över att det är för tidigt.

  Din mamma gick väl bort i augusti, och jag tror att det var i den vevan jag började följa din blogg.

  Man försöker gå vidare och en ny liten valp är ett alldeles utmärkt sätt att få mörka dagar ljusare. Och en bloggkompis till åt Lelle R!

  Lisette: Du är SÅ välkommen! :)

  Nanna: Även den mest hårdhudade smälter väl inför något sånt här... :)

  em: VAV av VOV. Givet!

  Staffan H: Och den här lilla krabaten ska minsann vänjas vid kameran från det han kommer över vår tröskel. Det kändes mycket märkligt med Hassel som smet så kort kameran kom fram. Så valpinlägg lär det bli!!!

  SvaraRadera
 21. Aj! Jag tvekade in i det längsta, men nu har jag läst om älskade Hassel. Plask, plask sa det framför skärmen. Förstår ungefär hur ni kände det, så här hade vi det för ett drygt år sedan.


  http://ikesunamn.blogspot.com/2008/09/men-slutade-dligt.html

  Men Lelle R repade sig.

  Mamma dog den 25 juli, så i början av juli var jag nog ganska uppe i mitt tror jag.

  Är glad att du vill och orkar följa min blogg! Lille Emser är hemskt välkommen in i den stora hundbloggfamiljen, eller kanske blogghundfamiljen! Lelle R lovar att lära honom alla tricks han kan. Det är inte så många, så du behöver inte vara orolig ;)

  SvaraRadera
 22. Kesu: Varför sitter hjärtat utanpå när det gäller de här små krabaterna? Ansvaret. Den förbehållslösa kärleken. Beroendet. Vovvar är familjemedlemmar och den som skulle komma och säga -Nämmen, det är ju bara en hund! åker på en propp!

  Skönt att Lelle R blev bra igen!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Det är alltid lika spännande att få veta vad någon tycker. Markera Namn/URL om du inte har något Google- eller Bloggerkonto. Har du ingen URL så räcker det att fylla i namn. Eller alias. Du kan vara anonym också om du vill.