HöjentorpPå slingrande småvägar åkte vi vidare genom den västgötska landskapet, hela tiden med Billingen till höger om oss. Billingen är ett av Västergötlands tretton platåberg, och det höjer sig som en skogig ås tvärs genom tre kommuner.Mellan Höjentorp och Eggby ligger sjön Skärvlången i ett landskap format av inlandsisen. Vid en liten vik i den oregelbundna sjön låg en gång det ståtliga slottet Höjentorp som tyvärr brann ner till grunden 1722.Kvar finns idag bara skrotsten, en källartrapp och svart jord. Systern, som även är arkeolog, kunde läsa mycket mer i landskapet än vad jag kunde. Men där finns någon slags stämning. Ett flimmer i luften. En skugga eller spegling av någonting stort.Det kändes att här hade funnits något. Det är märkligt hur sådant kan sitta kvar.

Det är lustigt med alla de små sjöarna runt slottet och deras namn; Svartsjön, Grönsjön, Stallsjön, Stora och Lilla kalvhagssjön och Stora och Lilla haverlötssjön. Djup sjö, grund sjö, sjön vid stallet, sjöarna vid kalvhagen och sjöarna vid havrelöten.
Jag ser fram emot systerns något mer professionella syn på den här platsen...

Dag fyra...

Kommentarer

 1. Men...jag fattar inte hur ni hunnit med?? Har ni varit ute ett par månader eller? Jag skulle gärna göra en liknande resa...fast det kanske måste vara någon mer trädgård...
  Bra jobbat Mira!!

  SvaraRadera
 2. Det kommer en till min vän. Det kommer! Och hade du varit med på vår resa, så hade vi säkert kunnat hitta många trädgårdar åt dej på vägen...

  Vi var bara ute i fyra dagar...

  SvaraRadera
 3. Det har varit verkligen intressant att på distans följa er på resan. Förutom allt ni sett så har ni även hittat riktigt mysiga ställen att bo på också.

  Väl utnyttjade dagar, nu behöver du säkert semester!

  SvaraRadera
 4. Maj Korner: Ja, vet du - det har tagit precis en vecka sedan vi kom hem att redigera alla bilder och lägga ut. Som tur är har det regnat, så innesittandet har inte gjort så mycket!

  Nu ska jag ta lite semester... Tror jag...

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Det är alltid lika spännande att få veta vad någon tycker. Markera Namn/URL om du inte har något Google- eller Bloggerkonto. Har du ingen URL så räcker det att fylla i namn. Eller alias. Du kan vara anonym också om du vill.

Populära inlägg i den här bloggen

Världens bästa kopparputsmedel!

Min kära gamla Husqvarna Automatic

Floran i färg – vad man finner vid vägkanten

John Bauer

Med husbil och hund i Europa

Svart

Gyllene snittet

Nordanvinden och Solen

Mor, lilla mor...

Halliken Helges lilla Beda