Hagaparken - Gustav III:s paviljong


Gustav III:s paviljong är från sent 1700-tal och sägs tillhöra en av höjdpunkterna i den svenska arkitekturhistorien. Paviljongen ritades av arkitekt Olof Tempelman.

Kommentarer

  1. Hm, ett av mina favoritställen. Cyklar dit och brukar sitta på trappan som vetter mot vattnet och läsa i solen. Fast när jag var där häromdan såg jag att dom hade satt för stora luckor för fönstren där och även över trappan så man inte kan sitta där. Räknar med att det är nåt "vinterskydd" som plockas bort snart. Rätt vad det är sitter jag där igen. Om du kommer förbi med hunden kan du väl komma och säga hej!

    SvaraRadera
  2. Gabrielle: Det är säkert något vinterskydd som snart kommer att tas bort. Får vi hoppas. Och ja, om jag kommer förbi där med hunden och det sitter någon där i solskenet och läser. Då kommer vi fram och säger hej!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Det är alltid lika spännande att få veta vad någon tycker. Markera Namn/URL om du inte har något Google- eller Bloggerkonto. Har du ingen URL så räcker det att fylla i namn. Eller alias. Du kan vara anonym också om du vill.