Gummipackningar, mjölkproppar och nyttan med att bloggaPlötsligt fick jag en kommentar på min blogg. I ett inlägg jag skrev om Steninge kulturcenter för nästan två månader sedan. Vid en bild av ett antal vackra, gammaldags saftflaskor skrev jag någonting i stil med: Åh, tänk om jag kunde få veta varifrån de får sina gummipackningar! Och nu får jag alltså en kommentar om var packningarna går att hitta! Toppen! Jag har massor med fina patentkorksflaskor och kokar gärna saft, men packningarna är gamla och torra och håller inte tätt.

Så nu kanske jag ska göra en ny efterlysning. Är det någon som vet var jag kan få tag på mjölkpropparna??? De första inköptes på en båtmässa för massor med år sedan. Toppen att sätta i tetrapack ombord för att inte mjölken ska rinna ut när det lutar. Sen hittade jag ett gäng hos Werner & Werner. Och dum var jag som inte köpte hela lagret, för en bättre manick än dessa mjölkproppar jag jag aldrig råkat ut för. Nu använder vi dem jämt och känner oss valhänta med mjölkpaketen om inte proppen sitter i.

Agenturen Henry's i Helsingborg har lagt ner, men kanske finns något gammalt lager liggande någonstans i Sverige - eller utomlands. Jag tror inte de är svensktillverkade. Och kanske, kanske får jag ett svar på min efterlysning om en månad eller två...

Kommentarer

  1. Bloggande är ibland helt fantastiskt!
    Det här var verkligen en solskenshistorien :)

    Jag har en liknande historia som jag ska blogga om men inte hunnit än, om bläck.

    SvaraRadera
  2. Christina: Ja, den vill jag höra! Och tänk om jag nu kunde få ett napp på mina älskade mjölkproppar också!!!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Det är alltid lika spännande att få veta vad någon tycker. Markera Namn/URL om du inte har något Google- eller Bloggerkonto. Har du ingen URL så räcker det att fylla i namn. Eller alias. Du kan vara anonym också om du vill.