Utsikt från Cedergrenska tornetAtt se sin geografi från ovan är alltid rysligt spännande. Jag vet inte vad det är som gör att det är så kul att titta ner på saker och ting. Och jag verkar inte direkt ensam om att gilla fågelperspektiv. Så fort man kommer till en utsiktsplats och det är andra människor där, så kan man räkna med att få höra utrop som -Titta där! och -Har du sett! och Där ligger ju...!!!

På något sätt är det som om man ser världen på nytt, även om det faktiskt bara är vinkeln som är annorlunda.
Uppe ifrån Cedergrenska tornet i Stocksund är utsikten tämligen hänförande. Och då var vi ändå inte uppe på den högsta takterassen, som befinner sej ytterligare ett antal meter upp i vädret. Jag har varit där, men den här gången fick vi inte.

Det är otroligt hur grönt och lummigt det är här ute. Trots att man vet att under trädkronorna ligger en villastad, så är det knappt man kan ana den.
Stocksunds vattentorn i ögonhöjd.Stocksundsbroarna, in mot Edsviken och med Kista tower i fonden.Bergshamra med Sfärenområdet, ett bostadsområde alldeles intill Ålkistan.Värtan med gasklockorna i Hjorthagen och Värtahamnen. Klicka på bilden så kan du se Kaknästornet också.Lilla Värtan med Lidingö vid horisonten och Edsviken in till höger.Brunnsvikens öga glimmar och på andra sidan skymtar Hagaparken.Stocksund gömmer sej i grönska och upp i fonden sticker Mörbylund. Lite längre till höger ligger Danderyds sjukhus.

Kommentarer

  1. Kanske är det för att man får en uppfattning om storlek och utbredning på staden som vi är så förtjusta i fågelperspektivet? Man får även en uppfattning om avstånd etc. Vem visste till exempel att det gick att se tornet i Kista därifrån? Kul upptäckt!

    Jag tror att Stockholm är en ovanligt grön och lummig stad, åtminstone tycker jag den är det jämfört med utländska storstäder.

    SvaraRadera
  2. Staffan H: Kistatornet går att se ända utifrån Askrikefjärden!!! Innan man fattar vad det är så är man tämligen konfunderad.

    Jämfört med vissa andra storstäder så är Stockholm verkligen en lummig liten småstad...

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Det är alltid lika spännande att få veta vad någon tycker. Markera Namn/URL om du inte har något Google- eller Bloggerkonto. Har du ingen URL så räcker det att fylla i namn. Eller alias. Du kan vara anonym också om du vill.