Gerlesborg - KonstskolanDet här inlägget tillägnar jag min bloggvän Christina på Stribergs Station eftersom jag vet att hon tycker om den här platsen och har gått på GerlesborgsskolanHit har vi ofta åkt för att gå på konserter och för att se utställningar. Bland annat brukade Robert Broberg testa sina shower här innan han drog iväg med dem land och rike runt. Eller Robert Karl Oskar Broberg eller Zero eller Robban, kort och gott. Då. Det var spännande och speciellt... En gång gick han omkring en hel kväll med en röd sko fastsatt med ett gummiband i pannan. Ja...Här luktade det färg och bakom de stängda dörrarna anade man febril versamhet. I grafikverkstan höll ett gäng kvinnor på att packa in stora, platta paket. Utställning på väg?
Varsågod, Christina! Jag tänkte på dej hela tiden vi gick omkring här...

Kommentarer

 1. När jag såg Gerlesborgsskolan dyka upp i länklistan så klickade jag hit direkt naturligtvis.

  Jag älskade verkligen Gerlesborgsskolan och alla mina fantastiska lärare jag hade det enda året jag gick där, året innan jag kom in på Konstfack.

  Åh vad jag ångrar att jag inte gick det andra året också, eftersom Gerlesborgsskolan var en så otroligt mycket bättre utbildning än vad Konstfack var, vid en jämförelse. Obs, helt personligt tyckande ;)

  På min tid så tror jag att det bara fanns sommarkurser på Gerlesborgsskolan i Bohuslän, jag gick års-utbildningen på skolan med samma namn i Stockholm. På den tiden låg den i en gammal industribyggnad på Sjöbjörnsvägen i Gröndal....och den var såååå himla bra.

  Gudars så besviken jag blev när jag började Konstfack.

  Tack Mira för det här inlägget som väckte så många positiva minnen!

  SvaraRadera
 2. Christina: Roligt att du tyckte om inlägget och roligt att du tyckte om Gerlesborgsskolan. Så du gick aldrig skolan i Bohuslän då? Det hade jag fått för mej...

  SvaraRadera
 3. Mira: Hur skulle jag var funtad för att inte tycka om det här inlägget?!
  Vackra bilder på en underbar miljö!

  Jag är inte säker, men jag tror att det endast var skolan i Sthlm som hade årskurser på den tiden. I Bohuslän hölls sommarkurserna.
  Hade det varit omvänd ordning så tror jag inte att jag hade tvekat.

  Men Gerlesborgsskolan i Sthlm var en fantastiskt bra konstskola, sååå mycket bättre än Konstfack som jag sedan gick på.

  Så den här fotoutflykten med dig var en underbar utflykt, tack snälla!

  SvaraRadera
 4. Vackra bilder av en vacker miljö...ska det naturligtvis vara....

  SvaraRadera
 5. Christina: Jag bugar mej! Och förlåt för att jag fick för mej att du hade gått just här i Bohuslän...

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Det är alltid lika spännande att få veta vad någon tycker. Markera Namn/URL om du inte har något Google- eller Bloggerkonto. Har du ingen URL så räcker det att fylla i namn. Eller alias. Du kan vara anonym också om du vill.