söndag 21 juni 2009

Frescati hage



Gustav III blev så inspirerad av en Italienresa han gjorde, att han lät uppkalla en hel rad platser längs Brunnsviken efter italienska orter. Frascati blev underligt nog Frescati och här ligger numer ett antal av Stockholms universitets institutioner.




Det var tomt på badande vid den lilla badplatsen, men att sitta och beundra utsikten över sjön och Wenner-Gren center gick alldeles utmärkt.



Akademiska roddföreningens hus ser ut som en blandning mellan ett nyfunkishus och en kommandobrygga. Upplysningsvis lär det ska gå att hyra för fester. Inte helt fel...



Tvärs över sjön ligger Villa Walhalla, Carl Johan Walls sommarvilla från 1870-talet, som byggdes som en rikt dekorerad, monteringsfärdig schweizervilla till världsutställningen i London 1873. Den har bytt ytterrock ett antal gånger sedan dess...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Det är alltid lika spännande att få veta vad någon tycker. Markera Namn/URL om du inte har något Google- eller Bloggerkonto. Har du ingen URL så räcker det att fylla i namn. Eller alias. Du kan vara anonym också om du vill.