Under GullregnsträdetDoften - inte så god, men bedövande. Stark. Övertygande. Hundra humlor yrar runt i klasarna.

Inne under trädet blir jag själv yr. Kaskader av svavel snarare än gull. Övermäktigt. Mer blommor än blad. Jag faller baklänges med kameran som paraply.


Mängder av fröställningar. Således inte hybridgullregn. Bruna frön. Således alpgullregn.

Osvensk blomprakt. Prassel till hösten och boulebanan full med små gullregndroppar.

Kommentarer

 1. Jag undrar om jag håller på att bli gammal... jag blir nästan gråtfärdig av alla gullregn jag ser. Jag älskar gullregn. Varför blommar de så kort? Varför har de så vackra, sotiga stammar? Jag fick inte klättra i gullregn när jag var liten, jag smutsade ner mig så förskräckligt sa mamma. Och gullregnen som hade så klättervänliga stammar.
  Vill så gärna plantera ett i min trädgård men maken har en a-v-e-r-s-i-o-n mot gullregn. Jag får inte reda på var den kommer ifrån. Gör mig bara ännu mer nyfiken. Förstås.

  SvaraRadera
 2. Lilla Eken: Kort och intensivt. En explosion av illgula kaskader... med sotiga stammar. Vet inte varför stammarna färgar av sej - men det gör de faktiskt.

  Hos oss kommer det små gullregn överallt. ÖVERALLT! Vet du - jag kan noppa några små gullregnsplantor ur vår boulebana - där de INTE får vara, smyga ner i en plastpåse i en kartong och skicka till dej. Så kan du plantera i ett hörn, lite i skymundan, och om ett antal år, när de börjar blomma, utbrista... -Hoppsan vad fåglarna har tagit med sej...

  SvaraRadera
 3. Vilket magnifikt gullregnsträd!

  SvaraRadera
 4. Ja kan du inte göra det!?! :-)
  /I.

  SvaraRadera
 5. Staffan H: Man känner doften så fort man kommer utanför ytterdörren. Fast jag vet inte om jag tycker det är en doft. Det luktar mest starkt och lite kvalmigt. Men synen är överväldigande.

  SvaraRadera
 6. Lilla Eken: Självklart! Jag skickar ett mail till dej som du kan svara på och ge mej din address, så kommer några småplanor på posten. Så får du försöka borförklara konstiga paket för maken ;-). Om du inte finns så i närheten, så vi kan ses för ett diskret litet överlämnande... Fniss! Gullregnssmyg!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Det är alltid lika spännande att få veta vad någon tycker. Markera Namn/URL om du inte har något Google- eller Bloggerkonto. Har du ingen URL så räcker det att fylla i namn. Eller alias. Du kan vara anonym också om du vill.