Sökord...


Det är rätt kul att emellanåt kolla på statistiken för Miras Mirakel. Besöksskaran växer sakta men säkert, och det gör mej väldigt glad. Det ger mej mod och lust att fortsätta att berätta om tillvarons små och stora mirakel.

Något som är extra kul, är att gå in och titta på vilka sökord som lett till besök på min blogg. Det allra vanligaste är Miras Mirakel, någon som vet att jag finns, men glömt adressen. De näst vanligaste är faktiskt Kaknästornet och Cedergrenska tornet.

Till de mest udda hör Tändkulemotor, Baskemöllakavring och - tro det eller ej - Mina träskor! Detta får mej att fnissa lite åt Fundera Grönt, som i sin blogg för ett tag sedan berättade om hur någon Googlat på Grönt snor och hamnat hos henne(!).

Och för en och en halv timme sedan fick jag nio besök på raken, från olika delar av landet, som med bara några minuters mellanrum Googlat på ordet Mirakel och hamnat hos mej. Kan någon berätta för mej vad som hände just då?

Bloggosfären är bara underbar!!! Ha en skön dag allihopa!

Kommentarer

 1. Ja visst är det lite kul med sökorden, mina absolut vanligaste är slottsträdgårdsmästaren, lavendel, olivträd och trädgårdsmässor.
  Några udda den senaste tiden är: bilprovning kvinnor och Fruängens chokladfabrik.

  Ordverifieringen till dig nu var coutulf

  SvaraRadera
 2. Slottsträdgårdsmästaren: Ja, att det händer att du skriver om kvinnor, det vet jag. Bilprovning har jag nog också för mej att jag läst om hos dej. Tänk så förvånade folk ska bli, när de går in på nätet för att boka en tid för sin bil och hamnar i lavendelrabatten!!! Men har du någonsin skrivit om Fruängens chokladfabrik???

  De där ordverifieringarna kan man skriva en hel essä om...

  SvaraRadera
 3. Ja, sökorden är ibland hur märkliga som helst...
  Jag kan tycka synd om ngn från Bukarest som googlar på gyoza t ex och hamnar på min svenska blogg ;)

  SvaraRadera
 4. Christina: A men du har ju Googles eminenta översättningstjänst på din blogg. Hur fick du dit den förresten?

  SvaraRadera
 5. Det förstås ;)

  Jag minns inte hur jag fick dit den, men om du klickar på länken under översättarmojängen, så kan du nog hitta den.

  Sen, om jag inte minns fel, går du in på din blogg under inställningar, och lägger till den i högerkolumnen som en gadget.
  Den gadgetform du ska välja heter "HTML/JavaScript" och finns bland de grundläggande.

  Om du inte får till det så hojta till!

  SvaraRadera
 6. Förrexten, kan du se statistik för oss som använder RSS-läsare? Vi kommer ju inte direkt till webbsidan utan hämtar din feed från http://mirasmirakel.blogspot.com/feeds/posts/default Jag använder t ex Google Reader, och om jag kollar i min egen webbsörvers loggar ser jag bara:

  rate-limited-proxy-209-85-238-6.google.com - - [28/Mar/2009:10:48:24 +0100] "GET /rss/ HTTP/1.1" 200 20602 "-" "Feedfetcher-Google; (+http://www.google.com/feedfetcher.html; 1 subscribers; feed-id=15810605976385917148)"

  Bara så att du inte missar nån :)

  SvaraRadera
 7. J: Jadu, där satte du mej en smula på pottkanten. Men jag kör Google analytics så egentligen borde väl mina läsare via Google reader läsas av där också... I min Feedjit syns ni däremot inte... Utom när ni kliver in för att kommentera. :)

  SvaraRadera
 8. Ja, det är kul att kolla in sökorden ibland. Grönt ludd är också en söt sökning någon gjort och hamnat hos mig. En klasskompis har faktiskt gjort en hälsning till mig där också 'trädens knoppar hej Nanna vi saknar dig' (jag var hemma sjuk) Först fattade jag ingenting :)

  SvaraRadera
 9. Fundera grönt: Det var avancerat! Att skicka en hälsning via sökorden. Då måste de varit bra säkra på att du gick in och kollade med jämna mellanrum... Grönt snor tycker jag annars slår det mesta...

  SvaraRadera
 10. Blev tvungen att kolla igen. Vad sägs om 'Gifte oss i Paris' eller 'lunda porr' ? På snortemat fanns nu även 'snor i hjärnan' :)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Det är alltid lika spännande att få veta vad någon tycker. Markera Namn/URL om du inte har något Google- eller Bloggerkonto. Har du ingen URL så räcker det att fylla i namn. Eller alias. Du kan vara anonym också om du vill.