Bella Gästis
I Hunnebostrand ligger vårt stamställe. Bella Gästis. I många år har vi firat de flesta födelsedagar där. Eller bara åkt dit för att lukta på havet och äta riktigt, riktigt gott. Off season. På sommaren är det ingen idé att åka dit, för då är det bara fullt av turister och sommargäster.
Vad sägs om det här urvalet?
Förrätter:
Gratinerad fransk getost på grovt bondbröd med husets sötsyrliga marmelad samt rostade pinjenötter
Kalvcarpaccio med citron och basilikaslungad ruccola, hyvlad parmesan och nymald svartpeppar
Fisk:
Halstrad marulkmedaljong med sotade kräftrumpor, hummersås och asiatisk skaldjursfrikassé
Helstekt rödspätta A la ”Hunnebo”, fräst kapris och rödbetor, handskalade räkor och färskpotatis
Kött:
Hängmörad biffstek med röd paprikarelish, grillade marinerade grönsaker, bearnaisesås och bakad potatis
Lammfilé serverad med mustig schalottenlökssky, getost, honung och potatisgratäng samt baconstekt vildsvamp
Från bistron:
Hunnebosallad Nicoise Räkor, kräftstjärtar, musslor, färskpotatis, sardeller, ägg, oliver, sparris och avokado samt sallad slungad i balsamicovineagrette
Martins saffrandoftande fisk och skaldjurssoppa
Desserter:
Ett urval av blandade ostar med två olika marmelader
Säsongens bärpaj med hemslagen vaniljsås.
De serverar också pizza, som folk lär ta omvägar för att få, sägs det. Jag har inte testat än...
Åh så mycket gott och spännande de hade på menyn! Nu blev jag vrålhungrig.
SvaraRaderaStaffan H: Det där är bara ett urval. Men maten på Bella Gästis håller verkligen toppklass. Så även miljön!
SvaraRadera