måndag 16 mars 2009

Bella Gästis



I Hunnebostrand ligger vårt stamställe. Bella Gästis. I många år har vi firat de flesta födelsedagar där. Eller bara åkt dit för att lukta på havet och äta riktigt, riktigt gott. Off season. På sommaren är det ingen idé att åka dit, för då är det bara fullt av turister och sommargäster.



Vad sägs om det här urvalet?

Förrätter:

Gratinerad fransk getost på grovt bondbröd med husets sötsyrliga marmelad samt rostade pinjenötter

Kalvcarpaccio med citron och basilikaslungad ruccola, hyvlad parmesan och nymald svartpeppar

Fisk:

Halstrad marulkmedaljong med sotade kräftrumpor, hummersås och asiatisk skaldjursfrikassé

Helstekt rödspätta A la ”Hunnebo”, fräst kapris och rödbetor, handskalade räkor och färskpotatis

Kött:

Hängmörad biffstek med röd paprikarelish, grillade marinerade grönsaker, bearnaisesås och bakad potatis

Lammfilé serverad med mustig schalottenlökssky, getost, honung och potatisgratäng samt baconstekt vildsvamp

Från bistron:

Hunnebosallad Nicoise Räkor, kräftstjärtar, musslor, färskpotatis, sardeller, ägg, oliver, sparris och avokado samt sallad slungad i balsamicovineagrette

Martins saffrandoftande fisk och skaldjurssoppa

Desserter:

Ett urval av blandade ostar med två olika marmelader

Säsongens bärpaj med hemslagen vaniljsås.

De serverar också pizza, som folk lär ta omvägar för att få, sägs det. Jag har inte testat än...




Familjen brukar alltid bli på osedvanligt gott humör när vi besöker Bella Gästis. Vi, speciellt syster och jag, hittar alltid något att ha roligt åt. Från särskrivningar i menyn till synnerligen märkliga sittplatser.



Är du i kusttrakterna av Bohuslän och vill äta något riktigt gott i trivsam miljö, gå till Bella Gästis! Off season...

2 kommentarer:

  1. Åh så mycket gott och spännande de hade på menyn! Nu blev jag vrålhungrig.

    SvaraRadera
  2. Staffan H: Det där är bara ett urval. Men maten på Bella Gästis håller verkligen toppklass. Så även miljön!

    SvaraRadera

Det är alltid lika spännande att få veta vad någon tycker. Markera Namn/URL om du inte har något Google- eller Bloggerkonto. Har du ingen URL så räcker det att fylla i namn. Eller alias. Du kan vara anonym också om du vill.