Man börjar blada...Jag fick tre bokhyllor i lördags och nu har jag monterat och satt upp dom i gästrummet. Jag har nämligen tidigare lidit av ödesdiger boksvämning. Förutom sex fyllda, vita Billy i biblioteket, så har det legat boktravar överallt. Bokstavligen över både högt och lågt.

Jag har nämligen den egenheten att jag kånkar hem böcker i tid och otid, och det lär jag hålla på med så länge mina ben kan ta mej till bokhandeln. Eller till butiken för att hämta böcker från min bokklubb.

Så nu har jag rantat fram och tillbaka mellan biblioteket och gästrummet med famnen full av böcker för att sätta dom på plats i de nya hyllorna. Fantasy, sagor, science fiction och deckare ska få bo där, och en eller annan lunta om sagoforskning. Det kan vara gott för en gäst att få något att förströ sej med om det inte går att sova i himmelssängen.

Men det finns ett aber med att bära böcker och sortera in i hyllor... Man börjar blada! Rätt vad det är sitter jag där på sängen med något gammalt älskat uppslaget i knäet. Och läser...

Jag fick bland annat upp Lewis Carrolls Alice i Underlandet med illustrationer av Tove Jansson. Guld!"Det sista hon såg var att de försökte stoppa ner hasselmusen i tekannan"

Kommentarer

 1. Inte behöver du sluta att köpa böcker bara för att benen inte bär dig! Nuförtiden kan man ju klicka hem böcker från nätbokhandeln - livsfarligt!
  Jag har inte sett Tove Janssons illustrationer till Alice i underlandet - de är ju underbara - men jag kan ju inte ge mig till att köpa ännu fler exemplar av Alice än dem jag har, eller risken är väl att jag kan det.......
  Margaretha

  SvaraRadera
 2. em: Nej, jag vet. För det mesta så dimper böckerna från bokklubben och Bokus ner i brevlådan, men ibland är paketen så stora att de inte går i, och då får jag vackert ta mej till butiken.

  Ja, Toves bilder är alldeles, alldeles underbara och mycket Toveska och hon har faktiskt lyckats befolka Underlandet med ett omisskännligt Muminhus... Hon som drömde mardrömmar om sina muminar mot slutet...

  SvaraRadera
 3. Oj, jag hade ingen aning om att Tove Jansson har illustrerat Alice i underlandet!
  Vilka underbara bilder!

  SvaraRadera
 4. Just det där med att man börjar bläddra i en bok är farligt. Ofta är man inte medveten om omvärlden förrän en bra stund senare.

  SvaraRadera
 5. Staffan H: Jo farligt... Men jäkligt roligt också. Man kommer på saker, som leder till andra saker...

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Det är alltid lika spännande att få veta vad någon tycker. Markera Namn/URL om du inte har något Google- eller Bloggerkonto. Har du ingen URL så räcker det att fylla i namn. Eller alias. Du kan vara anonym också om du vill.