Koltrast

Jag har hört den! Koltrasten! Fågeln vars sång får hjärtat att brista och min längtan att fara iväg till Saturnus tredje måne och tillbaka igen på en millisekund. Jag vet inte vad den där sången gör med mej. Vild och galen. Fnatt. Så - är det bara.Lugn och fin nu...

Kommentarer

 1. Vårkänslor skulle jag vilja kalla det. ;-)

  SvaraRadera
 2. Ingen koltrast här, men jag har i alla fall hört en "riktig" talgoxe - en trestavig. Annars är det ju mest tvåstaviga joxar idag.

  SvaraRadera
 3. Staffan H: Aha! Tänk att jag aldrig har begripit det!!!

  Ninna: Tvåstaviga joxarnas läte lär vara en storstadsanpassning. Tvåstaviga ljud går fram bättre i stadsbrus. Urbaniserade joxar.

  SvaraRadera
 4. Åh vad jag längtar efter den sången!
  Snart...

  SvaraRadera
 5. Christina: Till dess får du gå in här emellanåt och lyssna på min lilla youtube-snutt! Men snart så får du höra den på riktigt. Snart!

  SvaraRadera
 6. Man borde göra som du, blogga när man hör den första ggn, och sen länka runt till andra koltrastälskare...så skulle man kunna vilket datum han sjunger på olika platser i Sverige.
  Det lär dröja ett bra tag här.

  SvaraRadera
 7. Christina: Kul idé! Glöm inte då att göra ett inlägg om när du hör koltrasten första gången! Jag har en annan idé som jag tänker genomföra... Den om Sverigebjörkarna... Mer om dem längre. fram. Kram!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Det är alltid lika spännande att få veta vad någon tycker. Markera Namn/URL om du inte har något Google- eller Bloggerkonto. Har du ingen URL så räcker det att fylla i namn. Eller alias. Du kan vara anonym också om du vill.