Steninge slott

Söndagsutflykten den här blåsiga och snöiga sista söndagen i februari gick till Steninge slott vid Mälaren strax sydost om Sigtuna. Slottet och dess flyglar ritades av Nicodemus Tessin d.y. 1680 - 81 och stod klart 1705. 1706 gav ägaren Carl Gyllenstierna det åt sin hustru Anna i morgongåva.När jag tittade in genom grinden, såg taket ut så här...Den obligatoriska vindflöjeln på klockstapeln.


Det satt ett anslag på grinden att barockträdgården var stängd. Det var den inte, det gick att komma in, men den var tämligen kal och frusen, och det gick bara att få en svag aning om hur den kan se ut när den grönskar.Det var inte första gången jag var på Steninge slott, men jag lyckas uppenbarligen alltid komma hit på vintern. Det blåste riktigt snålt och kändes kallt trots att termometern bara visade noll grader. Snön låg på tvären i luften.

Här kan du läsa Slottsträdgårdsmästarens trädgårdsspaning från Steninge slott och även se lite sommarbilder...

Kommentarer

  1. TACK snälla Du för vackra stämningsfulla bilder.

    Annelie

    SvaraRadera
  2. Annelie: Tack själv för att du tittade in!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Det är alltid lika spännande att få veta vad någon tycker. Markera Namn/URL om du inte har något Google- eller Bloggerkonto. Har du ingen URL så räcker det att fylla i namn. Eller alias. Du kan vara anonym också om du vill.