Stadra Vinterscen

Jag passar på att göra lite reklam för vännen Magnus föreställning!


Fredagen den 20 februari klockan 20.00

Selma on ice

Berättelser av Selma Lagerlöf till kulning och vargrop med Magnus Wetterholm och Annika Göran.

Biljetter 150 kr genom Nora Turistbyrå 0587-811 20 eller nora.turistbyra@nora.se

Föreställningen ges på isen framför Stadra Herrgård.

Föreställningens längd ca 1 ½ timme inkl. paus med enklare servering. Vi uppmanar er att ta med varma kläder.

I samverkan med Stadra Sommarscens Vänner
Stadra ligger mitt emellan Nora och Grythyttan. Läs mer om Stadra här.

Kommentarer

 1. Det är verkligen lustigt att vi bägge har bott ihop med CG Wetterholm ;)

  SvaraRadera
 2. Mhm... Nästan så det duger som kriterium för Föreningen För Fnattiga Meriter!!!

  Sov gott! Och du, kanske du kan åka och kolla på Magnus på fredag... Det är väl inte såå långt...

  SvaraRadera
 3. Nja, föreställningen är på 1 1/2 timmme utomhus, och jag är fortfarande
  genomförkyld så jag tror jag hoppar det.

  Ordverifikationen blir allombi...jag vet inte om det är jag som yrar men jag tycker det låter precis som hallon-bi, vilket låter somrigt och trevligt.

  SvaraRadera
 4. Åhå... Nej, då är det nog ingen bra idé! Och vad gäller ordverifieringarna kan jag hålla med. Det händer både nu och då att man drar på munnen. Det verkar ju som det är någon sorts styr på bokstäverna. Det blir ju t.ex. aldrig bara en radda konsonanter.

  Stort tack för det underbara bokmärket, Christina!

  SvaraRadera
 5. Inte klokt så bildad man blir av att blogga. Jag åker förbi Stadra ett par gånger om året och har alltid tänkt ta' reda på lite om stället - men så snart jag kört förbi har jag glömt bort det. Men nu fick jag lite information. Tack! Har alltid undrat varför det heter Greksåsar också - har det bott en grek där, långt innan det blev vanligt med invandrare?
  Margaretha

  SvaraRadera
 6. em: Det är sant! Jag lär mej otroligt mycket av att läsa bloggar. Vet du, jag har för mej att Magnus Wetterholm någon gång har berättat för mej varför det heter Greksåsar och varför sjön heter Grecken. Jag kan fråga igen om du vill!

  SvaraRadera
 7. Ja tack, det skulle vara roligt att veta! Skulle naturligtvis kunna konsultera ett ortnamnslexikon - men då måste jag leta rätt på det först. Innan jag kommer så långt har jag nog glömt bort det.
  Margaretha

  SvaraRadera
 8. em: Så här svarar Magnus: Ja det är inte det mest självklara att svara på. Sjön vid Stadra är enklare, Grecken. I fornnordiskan så finns ordet gryck, grick som betyder rund sten, eller möjligen stor rund sten. Grecken är alltså sjön med de runda stenarna. Jag tror att det i Bohuslän finns Gryck, i alla fall finns det på några platser i Sverige. Detta är uppgifter jag fått av morfar, Ovar Bergström. Johan Johansson i Noraskog (riksdagsmannen, forskaren, Noraskogs arkiv etc. även boken Försök till historisk beskrivning av Stadra Finnå bruk från 1872) trodde att namnet kom från egennamnet och personnamnet Gregor. Möjligen kan Greksåsar ha med det att göra.

  Hoppas det gör oss lite klokare...

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Det är alltid lika spännande att få veta vad någon tycker. Markera Namn/URL om du inte har något Google- eller Bloggerkonto. Har du ingen URL så räcker det att fylla i namn. Eller alias. Du kan vara anonym också om du vill.