Steninge - det fallfärdiga huset

Det är märkligt med mej. Jag kan komma till det yppersta av slott, välhållet och skinande fint, men jag ska ändå snoka upp något gammalt ruckel som lockar än mer. Det vilar något sällsport fascinerande över gamla fallfärdiga hus. Tyvärr kunde jag inte få reda på vad det varit eller varför det fått förfalla så på en i övrigt välhållen fastighet.
Du kan som vanligt klicka på bilderna för att se dem större.

Kommentarer

 1. Kan det ha varit en kägelbana?
  Konstigt att det har fått förfalla så mycket...

  SvaraRadera
 2. Christina: Jag kan fråga Slottsträdgårdsmästaren som har kontakt med Steninges trädgårdsmästare, så kanske vi kan få svar på frågan...

  SvaraRadera
 3. Förfallna hus har en underlig dragningskraft, fråga mig inte varför. Kan det vara för att de berättar mer öppet om sin historia när förfallet fått det dolda och ändrade att åter bli synligt? På en av bilderna syns det att man har satt igen en dörr; nu är det ett fönster där istället.

  Lite synd att en sådan byggnad får förfalla är det förstås. Taket är ju väldigt vackert och på Steninge har ju andra byggnader som det inte längre finns användning för, fått nytt liv genom att andra verksamheter flyttat in där.

  SvaraRadera
 4. Staffan H: Ja, vad är det med det förfallna, det slitna, det lämnade och kvarglömda? På något sätt berör det. Berättar om människors liv och tillkortakommanden. Att vilja men inte orka. Eller inte ha råd. Eller bry sej. Det skruttiga kommer närmare än det perfekta, strömlinjeformade, blankytade. Tror jag...

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Det är alltid lika spännande att få veta vad någon tycker. Markera Namn/URL om du inte har något Google- eller Bloggerkonto. Har du ingen URL så räcker det att fylla i namn. Eller alias. Du kan vara anonym också om du vill.