Slottsträdgården på UlriksdalDet blev inget museibesök den här söndagen, men väl ett besök på Ulriksdal. Först Ulriksdals slottstädgård, för att få lite inspiration inför den stundande säsongen, lite växthusljus och kanske en fika.Det tycks vara rost som gäller. Överallt fanns rostiga trädgårdsprydnader och rostiga krukor. Jag känner mej lite kluven, uppfostrad som jag är med att jaga rost så fort man sett minsta aning av den. Men samtidigt... Korrosion kan vara estetiskt tilltalande. Jag gillar ju slumpens dekorativa uttryck.

Vilka fröer ska jag välja i år? Ska jag ta mina gamla vanliga, säkra kort, eller satsa på något nytt, spännande?
Den tulpanen tog jag med hem!En orange pelargon! Ej färdig för avsalu. Den vill jag ha!Mest blå, lila och rosa blommor just nu. Inte riktigt mina färger. Men onekligen effektfullt en masse.
Living stone, I presume?
Besöket avslutades med en balja te och morotskaka. Kunde inte förmå mej att äta upp blomman, som jag antar var avsikten...Kommentarer

 1. Det vore roligt att göra ett besök där vid tillfälle, har aldrig varit där ... men det ser ut som att jag skulle gilla det! :)

  SvaraRadera
 2. Mmm... Tänk dig då när det är fullt av växter utomhus också! Och morotskakan var klart godkänd! :-)

  Välkommen hit upp i vår! Här finns mycket fint att titta på...

  SvaraRadera
 3. Men vad roligt att få se trädgården ur ditt perspektiv!! Ska genast visa kollegorna!

  /AnnaKarin

  SvaraRadera
 4. AnnaKarin: Hej och välkommen till min blogg! Roligt att du tycker om mitt inlägg. Jag besöker gärna trädgårdar även på vintern. Finns det växthus, så går jag in. Det är underbart att få lite ljusterapi, doft av jord och lite inspiration i vintermörkret.

  Den där orangea pelargonen... Går den att köpa nu?

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Det är alltid lika spännande att få veta vad någon tycker. Markera Namn/URL om du inte har något Google- eller Bloggerkonto. Har du ingen URL så räcker det att fylla i namn. Eller alias. Du kan vara anonym också om du vill.