Djurgårdsbrunnsviken

Efter mitt omtumlande besök på Tekniska museet traskade jag ut i den grånande februarieftermiddagen. Ledig och utan större lust att åka direkt hem. Solen gömde sej i en sky och det började bli lite kyligare. Jag gick ner till vattnet. Det var ganska många som promenerade, med eller utan vovvar. De flesta med. Ja, tänkte jag - det här är också Stockholm.
Nordiska museet. Det museum vars institution jag tillhörde ett antal år. Belägen i Villa Lusthusporten. Kräver ett eget inlägg. Längre fram.Rosendals slott. Hm. Fler inlägg på gång...Mot Djurgårdsbrunn.Nu vet jag! Kaknästornet!

Djurgårdsbrunnsviken är en vik av Saltsjön i Stockholm. Den sträcker sig från Ladugårdslandsviken mellan stadsdelarna Östermalm och Djurgården och fortsätter vid Djurgårdsbrunnsbron ut i Djurgårdsbrunnskanalen. Viken är 2000 meter lång och upp till 380 meter bred. Ytan uppgår till 38.5 hektar, volym ca 1.56 miljoner kubikmeter. Djupet är från 2.5 meter vid Djurgårdsbron upp till 9.4 meters djup utanför Kärleksudden. För den som vill promenera runt viken är sträckan 4800 meter. (Fakta från Wikipedia)

Kommentarer

  1. Och Nordiska museet - ett annat museum med goda minnen. Blev stamkund där sedan jag vann ett årskort när vi var där med klassen i fyran. Man skulle svara på frågor bland leksakerna - en pojke och en flicka vann, och den dumma killen ville inte ha sitt kort!
    Margaretha

    SvaraRadera
  2. em: Jo, Nordiska museet. Bara byggnaden är värd en närmare titt. Och den dumma pojken tyckte väl att det var skämmigt med ett årskort på ett dammigt museum...

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Det är alltid lika spännande att få veta vad någon tycker. Markera Namn/URL om du inte har något Google- eller Bloggerkonto. Har du ingen URL så räcker det att fylla i namn. Eller alias. Du kan vara anonym också om du vill.