Märkliga byggnader i Augerum

_DSC0007la

När vi reste genom det försommarfagra Blekinge på väg mot Karlskrona, stötte vi plötsligt på ett par rysligt märkliga kåkar vid Lyckebyån. En på var sida om vägen.

_DSC0008la

Den ena, med alla dessa små fönster. Kan det ha varit ett magasin?

_DSC0009la

_DSC0010la

Och den andra… En kvarn? Klädd med… Masonite? Augerums kyrka skymtar i bakgrunden.

_DSC0011la

_DSC0012la

Synnerligen fascinerande!

I virvelvattnet nedströms prövade en kanotist lyckan och balansen.

_DSC0013la

_DSC0014la

Och jag rasslade lite med kameran mot dessa märkliga motiv innan vi styrde vidare söderut…

Kommentarer

 1. Christina: Ja, verkligen. Vore intressant att få veta mera. En googleräfsning gav inte särskilt uttömmande resultat...

  SvaraRadera
 2. Helt klart är i alla fall att de som designade hus förr var duktiga och hade smak för vad som var snyggt. Synd att vi inte kan väcka upp dem så att de kan rita ett nytt Stockholm waterfront och en ny slussen.

  SvaraRadera
 3. Johnny: Säkert finns arkitekter idag som kan rita vackert och med känsla för kvalitet, material och de människor som ska vistas runt husen. De är bara inte tillräckligt spektakulära eller trendiga.

  SvaraRadera
 4. I höstas revs här ett gammalt fint, men ruckligt, hus efter Storgatan. Precis mitt i stan. Nu ska det byggas hotell, galleria och affärslokaler på tomten. Men kommuninvånarna vill ha en park där. Den vackra utsikten som öppnades mot Norra Hamnen borde man inte bygga för igen.

  Och det värsta av allt, enligt ritningarna blir det en stor ful låda till byggnad. Om de åtminstone kunde bygga någonting vackert där. Vad är det med dagens alla arkitekter, stadsplanerare, byggherrar???

  SvaraRadera
 5. Hej!
  Husen på bilderna har jag nyligen köpt. Det är en gammal mjölkvarn och nu senast ett elverk. Numera är det 1600 kvm av rena möjligheter. Är ni intresserade så kan jag ta bilder innifrån. Mvh

  SvaraRadera
 6. Hej Eelin! Kul att du hittade hit! Vad tänker du hitta på med husen? Ska bli spännande att se vad det blir.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Det är alltid lika spännande att få veta vad någon tycker. Markera Namn/URL om du inte har något Google- eller Bloggerkonto. Har du ingen URL så räcker det att fylla i namn. Eller alias. Du kan vara anonym också om du vill.