Blogger stod på näsan...

Jahaja... Fredagen den 13 resulterade i kaffet i vrångstrupen för tusentals Bloggerbloggare runt om i världen. Bloggerservern fick hicka och och ballade - som man säger - ur.

Nästan en hel dag låg Blogger nere och dessutom var det många som fann sina senaste inlägg försvunna i cyberspace. O fasa!

Efter ett tag började det komma små darriga rapporter på Blogger Buzz som berättade om hur tekniker slet med att ställa tillrätta långt fram på småtimmarna. Sakta men säkert började försvunna inlägg dyka upp här och där i bloggvärlden och lite senare på eftermiddagen gick det att logga in igen.

Jag vet inte om alla har fått sina försvunna inlägg tillbaka och jag vet inte heller om alla lämnade kommentarer kommit igen, jag vet bara att en omfattande layoutförändring jag gjorde i torsdags är och förblir försvunnen.

Idag verkar allt fungera - taiträ - och kanske, kanske vågar jag mig på ett litet inlägg om en stund.

Hur som helst, tack ni IT-tekniker som satt uppe hela natten och nötte tangenter och slet ert hår. Shit happens...

Kommentarer

 1. Det är imponerande att de har lyckats få tillbaka nästan alla inlägg, även om en del kommentarer har gått upp i rök.

  Synd på din lay-out, men det är bara att börja om på ny kula.
  Ett inlägg som nästan var helt klart försvann för alltid för mig, nu har jag lugnat ner mig som tur är ;-)

  SvaraRadera
 2. Christina: Ja, jag såg din förtvivlade bestörtning. Tyvärr gick det ju inte heller att kommentera, så jag kunde inte säga något om vad jag läst på Blogger buzz. Jag la ut texterna på Facebook och hoppades mina Bloggervänner skulle läsa dem där. Jag hade precis också gjort ett inlägg klart, men som tur är, när jag gör långa inlägg, bloggar jag i Windows Live Writer, och kunde spara mitt inlägg som utkast där.

  SvaraRadera
 3. Usch, det där med bloggkrasch är otäckt. När det händer märker man hur mycket engagemang man lagt ner på bloggen. Skönt att allt kom tillbaka.

  SvaraRadera
 4. Skönt att allt är som vanligt igen. Intressant att läsa alla upprörda inlägg och kommentarer - allt från besvikelse och vrede till resignation och, som här, tacksamhet för att någon sköter det tekniska.
  Det känns lite som med livet i övrigt; många tar för givet att livet ska ge dem lycka, välstånd och hälsa - men vem 17 har lovat oss det?
  Margaretha

  SvaraRadera
 5. Scribo: Ja... Jag minns att du råkade ut för något liknande för ett tag sedan. Men var det en allmän krasch eller bara din blogg som tippade? Hua!

  em: Jag har många goda vänner som är IT-tekniker, och vet hur svettigt de har det ibland. Och betänk... Här bloggar vi och bloggar, med ett verktyg som har tusen möjligheter och lagringsutrymme och finesser och DET KOSTAR OSS INTE ETT ÖRE! Och så har man mage att bli ilsk när det någon gång inte funkar. Klart man blir gräsligt upprörd när nedlagd möda bara försvinner, men det brukar ju ordna upp sig. Tycker jag...

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Det är alltid lika spännande att få veta vad någon tycker. Markera Namn/URL om du inte har något Google- eller Bloggerkonto. Har du ingen URL så räcker det att fylla i namn. Eller alias. Du kan vara anonym också om du vill.