Ryfors - Hasses torp-Kom här ska du få se! sa farbrorn efter att ha hämtat en nyckel i en bod. Så stegade han iväg runt ett hörn och in i en liten glänta. Och där låg det allra som sötaste lilla torp man kan tänka sig.-Det här delar jag och min syster, sa farbrorn och låste upp och gick in.

En sekund tänkte jag, att här följer jag beredvilligt med en helt främmande karl in i en helt främmande stuga och vad som helst kan ju hända. Nästa sekund tänkte jag att jag måste lita på min intuition. Det finns inget ont i den här mannen. Han vill bara väldigt gärna visa sitt fina torp och är så lycklig över att någon ville se. Och skulle det hända något, drämmer jag honom i huvet med min stora kamera. Tänkte jag.

Naturligtvis hände det ingenting. Torpet var hemtrevlig, varmt och ombonat och här fanns en imponerande samling gamla vackra flaskor. Och vad säger ni om tapeten?Senare berättade Sebastian att Hasse och hans bror Nisse har bott på Ryfors sen barnsben och att deras föräldrar och farföräldrar också vuxit upp där. Snällare brödrapar fanns inte på jorden och det de inte visste om stället var inte värt att veta. En sådan tur att jag följde min intuition och litade på farbror Hasse!

Kommentarer

 1. Det där känns genuint och äkta ända hit och så välskött det verkar vara. Undrar just hur gamla tapeterna var? Trevliga var de och de passar utmärkt i det torpet.

  SvaraRadera
 2. Staffan H: Ja, det mörktes att syskonparet verkligen älskade sitt lilla torp. Ingen av dem bodde där, men jag kan tänka att de gick dit och kosade sig när de hade behov av det...

  SvaraRadera
 3. Man kan gott lita på alla farbröder vid namn Hasse!

  SvaraRadera
 4. Slottsträdgårdsmästaren: Så det säger du... ;-)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Det är alltid lika spännande att få veta vad någon tycker. Markera Namn/URL om du inte har något Google- eller Bloggerkonto. Har du ingen URL så räcker det att fylla i namn. Eller alias. Du kan vara anonym också om du vill.