Minns i november...I denna november, den tröstlösaste av alla månader, då man överhuvudtaget inte kan begripa varför man bor kvar på den här breddgraden. Då all tid går åt till att bära liten valp ut och in och vattnet dryper från trädgrenar och takskägg. Då ögonen inte går att få upp och och knappt heller mungiporna...

Då är det gott att minnas...

Gräddprunusar...
Blommande lupiner i solnedgången...Och tapas på uteserveringen på favoritstället...Det är bara sex månader dit!

Kommentarer

 1. Bära valp in och ut kan vara ett ganska bra sätt att komma igenom den tröstlösa november, tiden går liksom fortare då:)
  Gazpacho, serrano, gambas al ajiillo, manchego, sherry.....åh nu är längtan svår!

  SvaraRadera
 2. Jag är inte så munter jag heller, men... Att visa bilder på gräddprunusar nu i värsta regnperioden - är inte det nästan ett slag under bältet på oss stackars gråstockholmare! :-)

  Jag hittade en rolig länk till dig:
  http://wiki.xiaoyaozi.com/sv/Södra_Djurgården.htm#Villor_och_slott

  Halvkul iallafall...? Eller..?
  /I.

  SvaraRadera
 3. Hmm... försvann det några bokstäver där i slutet tro..?
  Sista ordet ska vara slott.

  SvaraRadera
 4. Tapas på uteservering skulle jag dö för just nu, sitter med havregrynsgröten och ska försöka få med mig två trötta ungar till vaccoination, det är regnigt och mörkt, sen ut och prata om fria yllebroderier i Sveg i kväll. Långt ifrån varma kvällar med god mat och dryck under blommande grenar. Men härligt ändå...
  Vilken söt valp!
  Kram
  Ingela

  SvaraRadera
 5. billan: Ja, i vilket fall som helst så finns det ingen brist på sysselsättning. Och har man mycket att göra, så brukar tiden gå fort... :)

  Christina: Anar jag en viss sorgsenhet i ditt Tack???

  Lilla Eken: Ooops. Mina bilder var faktiskt uppriktigt tänkta som en uppmuntran i gråvädret och absolut inte avsedda som något slag under bältet! Om en månad återvänder solen och redan då börjar det bli betydligt lättare att leva! :)

  Ingela: Gröt och snuvor och vaccinationer och regnglopp och november... Isch! Men snart kan vi börja sätta upp julvinklar och då blir det ljusare och snart har vi midvintersolstånd och sen du... Sen blir det bara ljusare för varje dag!!!

  Fria yllebroderier! Det skulle jag vilja se!

  SvaraRadera
 6. Tack, Mira! Härliga bilder. Syrran och jag var på Edvard Anderssons växthus i fredags och njöt i fulla drag. Tänker göra om det i januari och kanske februari också. Man får ha sina små trick för att klara av den här årstiden!
  Titta på Emser är också ett sånt trick!

  SvaraRadera
 7. Gabrielle: Åh, så roligt att ni kom er iväg! Visst är det ljuvligt att fly från regn och isvindar in i den här miljön som växthuset erbjuder! Man kan gå dit ensam och sitta en timme eller två med en bok i godluften, men att gå dit tillsammans är ännu roligare...

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Det är alltid lika spännande att få veta vad någon tycker. Markera Namn/URL om du inte har något Google- eller Bloggerkonto. Har du ingen URL så räcker det att fylla i namn. Eller alias. Du kan vara anonym också om du vill.