Emser och hans syskonFrån Ryfors är det bara tre och en halv mil till kenneln där Emser och hans syskon finns. Emser är av rasen Nova Scotia Duck Tolling Retriever, Tollare, som är en ganska ovanlig ras. Ändå lär Sverige vara det Tollartätaste landet i världen.

Tollaren är en fågelhund med den lite märkliga jaktspecialiteten att locka till sig sjöfåglar genom att springa fram och tillbaka i strandkanten. Fåglarna blir nyfikna och simmar fram för att se vad hunden har för sig. När en fågel är skjuten ska Tollaren simma ut och apportera.

Nu tänker vi inte använda Emser till jakt, utan det blir nog någonting annat där han får använda nos och intelligens. Kanske agility eller viltspår. En Tollare behöver jobba. Precis som en Border collie.

Om en vecka är han här!

Här nedan kommer ganska många bilder av valpar. Det är bara att sätta igång och och ooo:a och ååå:a!


Kommentarer

 1. Ooh och Ååh!
  Släng hit hela gänget. Ja, utom Emser då.

  SvaraRadera
 2. Litt av et blikk hnan hadde, Emser. Ser ut som en klok hund. Noen ganger kan man nesten se slik mens de er små. :)

  Har hatt hund siden jeg var tre år - og foreldrene mine har hatt flere valpekull på tispene. Like trist hver gang å sende dem ut i verden. ;)

  SvaraRadera
 3. Ninna: Du kan ju fixa egna valpingar! :-)

  Anita: Ja, jag tycker om hans blick. Den känns lugn och klok. Har du någon vovve nu, eller är det bara stripepus ocg Cedrik? Och här missar jag faktiskt ett norskt ord: tispene?

  SvaraRadera
 4. Slottsträdgårdsmästaren: Visst! och snart kan du få hälsa på en av dom!

  SvaraRadera
 5. "Tispe" er det samme som "tik". Nei, vi har ikke hund. Men vi låner mine foreldre sin "tik" når det passer. ;)

  SvaraRadera
 6. Anita: Aha! Då förstår jag. Tack!

  SvaraRadera
 7. Mira
  Du borde ta jägarexamen och börja jaga tillsammans med Emser.
  Och Du skulle klä i en Aya sbs cal 20.

  Klia Emser från mig.
  Jörgen

  SvaraRadera
 8. Suckar hänfört :) Så otroligt söta!!!

  SvaraRadera
 9. Jörgen: Jag har ingenting emot jakt till husbehov och för att fylla familjens frys. Jakt för nöjes skull, däremot, har jag svårare för.

  Jag själv behöver inte jaga för försörjningen och något nöje finner jag inte i det. Alltså överlåter jag det med varm hand åt jägarna. Själv är jag en samlare.

  Och mig iförd vapen är en syn du bara kan drömma om. Sorry.

  Så det blir annan sysselsättning för Emsernos.

  Christina: Ljuvligheternas ljuvlighet! :-)

  SvaraRadera
 10. Jag är alldeles hänförd! Emser har en sån go och rund valpmage och så ögonen, tassarna och blicken därtill. Välkommen till den stora hundfamnen i vår bloggvärld Emser!

  SvaraRadera
 11. Åh - jag blir stormförälskad.
  Så bedårande han är, lille Emser,

  SvaraRadera
 12. Kesu: Vi tackar och bugar! Och jag lovar att den här lilla vovvingen ska jag vänja vid kameran redan från första stund.

  Mian: Det är inte svårt att falla handlöst för de här krabaterna. När vi träffade dem första gången hade de precis öppnat ögonen och såg väl egentligen inte särskit mycket. Nu var det mera liv i de små blickarna och de följde nyfiket med i allt som hände runtomkring. Det ska bli så spännande!

  SvaraRadera
 13. Grattis till valpen!
  Jasså det blev "Fabian-kopian" den av hanarna som är mest lik Pappa i varje fall som valp. Det fanns ju några till fast de andra var tikar.
  Lycka till och jag ser fram emot att få se honom växa upp i varje fall på bild.
  Smögenhälsningar från Pappa Fabian med familj.

  SvaraRadera
 14. Viveca: Välkommen hit! Ja, det blev den av hanarna som hade näst mest vitt på sig. Roligt att han är en "Fabian-kopia", eftersom vi blev förtjusta i Fabian. Vi är mycket nöjda med den valp som till slut blev vår. Nu återstår det bara att få honom också.

  SvaraRadera
 15. Underbart fin hund med vackra ögon och han verkar redan ha en alldeles egen personlighet och karaktär. Snart har ni honom hemma.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Det är alltid lika spännande att få veta vad någon tycker. Markera Namn/URL om du inte har något Google- eller Bloggerkonto. Har du ingen URL så räcker det att fylla i namn. Eller alias. Du kan vara anonym också om du vill.