Den tilsandede kirke

_DSC0591ts

En plats som jag har hört talas om och som jag gärna ville se om vi kom till Skagen, var den tilsandede kirke. Kyrkan vars långhus helt begravts i sanden så bara tornet sticker upp.

Vi åkte dit. Det var en liten bit att gå från parkeringsplatsen, men det gjorde ingenting. Vädret var vackert och hunden behövde en promenad.

Tornet syntes på håll. Spännande!

_DSC0593ts

Gnistrande vitt stod det ensamma tornet där i morgonsolen.

_DSC0595ts

Men vad var det som stod bredvid? En bajamaja. En läskeblaskautomat. Kablar. Brädor. Välta bänkar. Stativer.

Antagligen hade det varit konsert på platsen, för hela stället var stökigt tillställt med konsertsaker. Skräpig. Dagen efter. Kändes konstigt.

Säkert en fantastisk miljö att gå på konsert på, men måste man ställa till så förbaskat? Det såg inte ut som om det varit kammarmusik som spelats, om du förstår vad jag menar.

Och en gång kyrkomark alltid kyrkomark. Tycker jag.

Så besöket blev en besvikelse. Tyvärr. Jag kunde inte ens förmå mig att fotografera skrufset.

_DSC0598ts

Klicka på bilden, så kan du läsa texten! Skylten stod vid kyrkan.

_DSC0599ts

_DSC0600ts

_DSC0602ts

Men på håll var det vackert…

Kommentarer

 1. Så speciellt! och riktigt vackert på håll!

  SvaraRadera
 2. Så synd,att få upplevelsen så förstört.

  SvaraRadera
 3. Vissa platser/saker bör ibland betraktas på avstånd. Närkontakt kan vara lika med besvikelse. Men det vet man ju inte förrän efteråt...

  SvaraRadera
 4. Ja, Mira jeg skal lige love for at du har været i Danmark! Specielt er jeg kær i alle billederne af fyrtårne, for jeg elsker dem så meget. Mange gange om efteråret har jeg besøgt dem; jeg elsker, når der er storm og Vesterhavet er fyldt af høge bølger og hvidt skum!

  De mest skønne billeder!!!!

  SvaraRadera
 5. Karin: Märkligt att tänka sig kyrkorummet som ligger där nere i sanden...

  Ninna: Kanske det inte varit någon konsert där den gången...

  Wenche: Nej, så är det ju. Vissa platser ska ses på håll, vissa böcker ska inte läsas och vissa filmer ska inte ses. Men man vet aldrig förrän efteråt...

  Aputsiaq: Tack! De här fyrtårne har du väl redan sett allihop. Men jag missade det som även det begravts av sanden. Vad heter det? Rubjerg Knude?

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Det är alltid lika spännande att få veta vad någon tycker. Markera Namn/URL om du inte har något Google- eller Bloggerkonto. Har du ingen URL så räcker det att fylla i namn. Eller alias. Du kan vara anonym också om du vill.