Djurgårdsstros

_DSC0681gl

Den där ljuvliga majkvällen då jag besökte Biologiska museet och inte kom in, fortsatte jag mitt strosande mellan husen på Djurgården. Mitt egentliga mål var Waldemarsudde, men jag var ute i god tid och kunde inte förmå mig att åka buss eller ens gå raka vägen.

_DSC0683gl

Resultatet blev en radda bilder utan annan gemensam nämnare än att de råkade dyka upp längs min väg och bad om att få fastna i min kamera. Lite här, lite där vartefter de kom för min syn. Sådana där typiska Mirabilder; ögonblicksbilder, speglingar, udda vinklar. Små mirakel mitt i vardagen...

_DSC0686gl

Eller bara ett resultat av den rena, skära lyckan att strosa på Djurgården en majkväll.

_DSC0687gl

_DSC0689ag

Den här betänkligt lutande lyktan på Östra Varvsgatans gränd får mig genast att tänka på Albert Engströms lindrigt nyktre Koling, som i en rejäl armkrok med en minst lika ostadig lykta, upplyser omgivningarna om att; –Nu gir ja faen, nu låter jag världen ramla.

_DSC0690ag

Och nej, fråga mig inte om perspektivet! Jag var nykter!

_DSC0691gl

_DSC0692d

Ett… bräkande? jellon? Mäh!

_DSC0693r

_DSC0694g

Och vem plockar en vitsippsbukett i de blomstrande djurgårdsbackarna och lägger sedan upp den på en busshållplatsbiljettautomat för att låta den vissna tillsammans med en glasspinne? Inte ett barn, ty jag nådde själv inte upp att se den. Bilden är tagen med armarna och kameran högt uppsträckta i luften.

För övrigt…

Det är bara sex månader kvar till vi har maj igen!

Kommentarer

 1. Det var dog de mest utrolige detalje, du har fundet...jeg glemmer helt at læse teksten, for billederne overtager mine tanker!

  SvaraRadera
 2. Härliga bilder. Lyckan att bara strosa omkring med kameran och upptäcka världen genom objektivet är en berusning i sig.

  SvaraRadera
 3. Aputsiaq: Tack! Ja, ibland flyter det, då ser man motiv överallt!

  Staffan H: Och vart tog dina stationshusbilder vägen? ;-)

  SvaraRadera
 4. De ligger tryggt bland bilder som väntar på att jag ska redigera dem. :-)

  SvaraRadera
 5. Staffan H: Ok. Då får jag tåla mig en stund till...

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Det är alltid lika spännande att få veta vad någon tycker. Markera Namn/URL om du inte har något Google- eller Bloggerkonto. Har du ingen URL så räcker det att fylla i namn. Eller alias. Du kan vara anonym också om du vill.