Mig leder solen...

Solur på borggården vid Tullgarns slott.


Och för att överhuvudtaget stå ut så här års, brukar jag alltid hävda att vi nu gått över till soltid och inte till vintertid. För det är ju så det är. Och det låter mycket trevligare, eller hur...

Kommentarer

 1. Här uppe i norr var det sol och nio plusgrader idag. Och i TVs regionala nyheter, Nordnytt, berättades det om jordgubbar som rodnade. I Norrbotten! I november! Sedan visade sena Rapport samma inslag.
  Nog är det soltid alltid. :o)

  SvaraRadera
 2. Bra benämning, soltid. Solen står i zenit kl 12 på dagen.
  Annars säger man väl normaltid vilket det ju också är.

  Som jag förstått det har vi sommartid för att vi människor i västerlandet ska jobba på bättre genom att få mer ljus på lediga sommarkvällar, bli glada och trevliga dagen därpå och producera mera. Kan det vara så att marknaden även styr tiden???

  SvaraRadera
 3. Annica: Inslaget om jordgubbarna såg jag. Eftersom jag inte gillar snö och kyla så är jag lycklig över varenda plusgrad.

  Viola: Efter att ha läst på en smula har jag fått reda på att normaltid har med tidszonerna att göra http://sv.wikipedia.org/wiki/Normaltid medan soltid är tid som baseras på den dagliga rörelsen hos solen. Dessutom finns det olika sorters soltid. Men med tanke på hur mycket mer positivt det låter med soltid framför det helt felaktiga "vintertid" så kommer jag att fortsätta att säga... Soltid.

  Sommartiden lär ha uppkommit då man ville ge arbetare mer användbar fritid efter arbetets slut. Sägs det...

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Det är alltid lika spännande att få veta vad någon tycker. Markera Namn/URL om du inte har något Google- eller Bloggerkonto. Har du ingen URL så räcker det att fylla i namn. Eller alias. Du kan vara anonym också om du vill.