Sagt under kristallkronorna...- En gång vartannat år kommer två flickor hit och putsar våra kristallkronor. Tysta och tålmodiga står de på sina stegar och gnider prismorna en och en och då uppstår ett svagt klirrande ljud. Precis så tror jag det låter i himmelriket.

Svenska Akademien

Kommentarer

 1. Vackert! Kan höra klirret även om jag saknar kristallkronor...

  SvaraRadera
 2. Vilken maffig bild!!! Hänger kronorna sådär? Flickorna får gärna ta en sväng förbi här efter Akademieputsningen, för vi har en krona som minsann inte blir putsad vartannat år.

  Jag pratade med en profesionell städerka en gång och frågade hur hon putsade kristallkronor. En prisma i taget med nagellacksremover svarade hon. Det löser tydligen fett och smuts på bästa sätt och får prismorna att gnistra. Glömde fråga om det uppstår ett svagt klirrande ljud då. Antar att det bara finns ett sätt att ta reda på det.

  SvaraRadera
 3. Vilken raffinerad bild! Man kan tro att de vackra kristallkronorna svävar fritt i luften. Och det spröda klirret måste vara nästan magiskt.

  SvaraRadera
 4. LeiaMia: Vi har visserligen kristallkronor, men inte riktigt av den här... kalibern. Och de klirrar inte. Men det kan å andra sidan bero på att jag inte putsar dem så ofta...

  Kesu: Sådär hänger kronorna i gamla börssalen. Vår guide dimmade dem tills de bara skimrade och då tog jag min bild. Tyvärr gör inte Blogger bilden rättvisa. Den blir suddig. Nagellacksremover... Kan de hålla balansen på stegen då?

  Annica: Det var väl precis det han menade, vår kunnige guide. Magiskt.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Det är alltid lika spännande att få veta vad någon tycker. Markera Namn/URL om du inte har något Google- eller Bloggerkonto. Har du ingen URL så räcker det att fylla i namn. Eller alias. Du kan vara anonym också om du vill.