-Nog borde vi kunna hålla fler videokonferenser...I morse när jag tittade upp mot himlen som jag brukar, såg jag ett ensamt plan där uppe. På väg från söder till norr på förhoppningsvis askfri höjd.

Det är det första flygplan jag sett sedan torsdagen den 15 april, då större delen av Sveriges luftrum stängdes på grund av vulkanutbrottet på Island.

Fascinerad har jag sedan dess kikat upp mot himlen vid alla möjliga tider på dygnet. Tomt, rent, fritt. Så fritt som det inte varit sedan... ja när...?

Vi bor precis under inflygningen mot Arlanda och plan kommer dygnet runt rakt över huset, kvälls- och nattetid med påslagna strålkastare. Visserligen fortfarande på tämligen hög höjd, men ändå.

Visst tycker jag synd om alla de strandade resenärer som trötta och glåmiga sitter på flygplatser runt om i världen och inte kommer hem, men jag kan ändå inte låta bli att tycka att det här borde bli en väckarklocka. Kan vi resa på annat sätt? Måste vi jämt flyga hit och dit? Borde inte båt och tåg fungera i nio fall av tio? Måste vi promt till Thailand? Finns inte vackra resmål på närmare håll? Måste man konferera överallt - hela tiden.

Det gladde mig när jag lyssnade på Ekonomiekot i morse, och vd:n för Telia Sonera sa angående flygkaoset: -Nog borde vi kunna hålla fler videokonferenser...


Kommentarer

 1. Tack för dessa kloka ord. Håller med om exakt allt!

  SvaraRadera
 2. Hm....det var jag!

  SvaraRadera
 3. sl: Slottsträdgårdsmästaren: Och jag som trodde det var Sigge Lindwall!!! Skämt åsido. Det går att åka tåg till Milano. Och flyga måste man ju någon gång då och då. Det finns så mycket vackert att se bara i Europa. Eller bara i Sverige för den delen. Eller Norden... Så...

  SvaraRadera
 4. Verkligen dagar av eftertänksamhet , de här senaste. Jag håller mied dig.

  SvaraRadera
 5. Instämmer helt i Lisettes kommentar, jag håller också helt med dig. Det är skrämmande att verkligen förstå hur liten planeten egentligen är. Hoppas att det kommer ngt bra ut av det här.

  SvaraRadera
 6. Jag älskar att åka tåg.
  En tågluff i ungdomen, helt solo, frälste mig för livet.
  Jag använde flyget ganska mycket förr, men det har inte alls samma dragningskraft.
  Måste vi människor ha så bråttom?

  SvaraRadera
 7. Christina: Risken är väl att alla tänker vettiga tankar nu, men när allt är som vanligt igen så är de tankegångarna borta...

  Skaffaren: Jag tror jag flugit sex eller sju gånger i hela mitt liv... Däremot har jag åkt tåg motsvarande tre varv runt jorden...

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Det är alltid lika spännande att få veta vad någon tycker. Markera Namn/URL om du inte har något Google- eller Bloggerkonto. Har du ingen URL så räcker det att fylla i namn. Eller alias. Du kan vara anonym också om du vill.