Camping in the Forest

_DSC0158f

I England, även som i Wales och Skottland, finns en organisation som kallas Camping in the Forest, ett samarbete mellan Forestry Commission och The Camping and Caravanning Club. Lite enklare campingar med gröna förtecken. När vi kom till New Forest i Hampshire passade vi på att ta in på en sådan camping.

Redan vid det här laget hade vi förstått att fricamping inte är vare sig särskilt vanligt eller populärt i England; det mesta av marken är privat och någon allemansrätt finns inte.

Men den här campingplatsen var nästan som att fricampa i en stor park. Man åkte in, betalade sin avgift och letade själv reda på en tom yta för att ställa sin bil, tält eller vagn.

_DSC0155f

Det fanns inga markerade ytor och ingen ström, och det behövde vi heller inte den här gången.

Mitt ibland alla vagnar och tält gick halvvilda New Forestponnyer och betade. De kunde ställa sig mitt på vägen och klia svans och kom det en bil, fick den vackert vänta tills svansen var färdigkliad.

_DSC0151f

Lite längre bort, ute på ängen, gick kor och kalvar. Inte heller de utestängda från campingen. En färist vid infarten, det var allt.

_DSC0152f

Ett gäng runda, raggiga shetlandsponnies knallade också omkring under träden.

_DSC0159f

Jag gillade den här miljön skarpt. Känslan av välskött park var så påtaglig. Enorma ekar, hagtorn, murgröna och järnek. Och något doftade så man nästan trodde sig vara vid Medelhavet; kryddigt, varmt. Men jag kunde aldrig begripa vad det var.

_DSC0160f

I solnedgången tände den lågt stående solen molnen till en eldbrand, och ekarnas stammar började glöda med ett nästan overkligt ljus.

_DSC0163f

Vi sov gott den natten, trots att temperaturen börjat klättra en bra bit över normala englandstemperaturer.

Kommentarer

 1. Timmen är sen och herr J. Blund väntar, men jag måste bara skriva några ord innan jag stänger datorn för idag (i natt!.

  Vilken härlig resa du/ni tar oss med på! Här har jag länge gått och längtat till England/Skottland och mysiga små byar, städer och böljande landsbygd och så får jag bli med på er tur. Och jag behöver inte ens packa någon väska. Det här blir spännande. Och guiderna - med Emser i spetsen - är de bästa tänkbara. Härligt!
  Med pirrig förväntan ser jag fram emot kommande äventyr. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är roligt att ha dig med, Annica! :)

   Radera
 2. England skulle jag gärna besöka men jag tror jag skulle få panik över att möta trafiken "på fel sida" av vägen.... Ha det härligt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var värst i början. Sen gick det riktigt bra. Och det kändes konstigt att komma hem igen och åka på "rätt" sida.

   Radera
 3. Det kanske var häst som doftade...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nope. Häst var det inte. DET vet jag hur det luktar. det här var någon växt. (Det luktade förövrigt häst också)

   Radera
 4. Och vofsen fick följa med också :)
  Men rondellerna då - med tanke på kommentar & svar ovan - var inte de läskiga?

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Det är alltid lika spännande att få veta vad någon tycker. Markera Namn/URL om du inte har något Google- eller Bloggerkonto. Har du ingen URL så räcker det att fylla i namn. Eller alias. Du kan vara anonym också om du vill.