Sissinghurst castle

5s

På vår väg tillbaka till Dover åkte vi några mil in från kusten, dels för att få se något annat och dels för att jag gärna ville besöka Sissinghurst, slottet och trädgården jag hört så mycket talas om.

1s

Vi hade snirklat oss fram genom hela byn Sissinghurst, men inte sett en enda skylt eller hänvisning som berättade om var det skulle ligga. När vi åkt ut på andra sidan hade jag givit upp. Vi hade missat det. Och de Engelska vägarna och avfarterna tillåter inte riktigt vändning av 7,5 meter jättelåda. Tyvärr. Då först dök skylten upp: Sissinghurst castle.

2s

Det var kvavt. Molnen var hotfulla och regnet hängde i luften. Men vi parkerade på en hyfsat stor parkering och tog oss fram till slottet.

3s

Författarinnan Vita Sackville-West och hennes make Harold Nicolson var de sista privatpersoner som ägde Sissinghurst Castle.

4s

Sissinghurst ligger i Weald of Kent i sydöstra England. Ett böljande stundtals skogklätt landskap med både kusten och London på tämligen bekvämt avstånd.

6s

Sissinghurst är en gammal plats, och här har funnits både grisfarm, fängelse och fattighus, men på 1930-talet köpte Vita Sackville-West och Harold Nicolson egendomen, rustade upp den och skapade sin trädgård.

7s

Efter Vitas död 1962, beslutade Harold att hennes älskade Sissinghurst skulle doneras till National Trust, som tog över skötseln 1967.

Kommentarer