“Fricamping” i Cornwall

_DSC0214p

En enda gång på hela vår resa stod vi över natten på ett ställe som inte var en camping. Istället var det en vanlig parkeringsplats vid en badstrand där man fick stå om man betalade, antingen per timme eller för helt dygn. Jag vill minnas att vi betalade 8 pund för ett dygn. Absolut värt det om man betänker att vi hade hela Engelska kanalen rakt framför Fiatnosen.

_DSC0215p

Vid det här laget hade högtrycket med vidhängande värmebölja bestämt sig för att stanna, och det var snudd på att det blev olidligt varmt frampå eftermiddagen. Men vad gör väl det när havet är så nära?

_DSC0216p

Mellan 7.00 pm och 7.00 am (engelsmännen använder inte klockslagen 13.00 – 24.00, utan säger am och pm istället; förmiddag och eftermiddag) var det tillåtet för hundar att vara på stranden. På slaget sju kryllade det av dogs som sprätte runt i sanden, skvätte i vattnet och var allmänt lyckliga. Och skulle det hända sig en liten olycka, så var ingen skada skedd; stora toalettspolningen Tidvattnet sköter om det under nattens timmar. 

_DSC0223p

Medan solen sjönk tog vi en promenad längs vattnet. Vilken plats! Ljumma luften, ljumma vattnet, mjuka sanden. Lycka!

_DSC0225p

På morgonen dök åter den ljusa sanden upp efter morgonens tidvatten. Ebb och flod infaller två gånger per dag; lågvatten 12 am och 12 pm samt högvatten 6 am och 6 pm (cirka). På alla mina bilder här är vattnet på väg ut efter högvatten.

_DSC0226p

Sämre utsikt har man haft!

_DSC0227p

Att hålla utkik efter skyltar med “Pay and display” kan vara lyckat. Oftast finns de på privata parkeringar och någon tjänar pengar på sin lilla markplätt. Win/win.

Att vi sedan fick sanera både husbil och hund från finkornig sand, det är en annan historia…

Kommentarer

 1. Så vackert Vilket ljus! Kan väl nästan varit värt med den där sand-saneringen efteråt ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kommer sanden från ett sånt här ställe, sanerar jag med glädje efteråt!

   Radera
 2. Ni kommer att hitta sand flera år framöver...

  SvaraRadera
 3. Svar
  1. Vill tillbaka! Blev förälskad i England. Eller den i den engelska naturen, arkitekturen, språket... You name it...

   Radera
 4. Här talar vi UTSIKT! Som en dröm.

  SvaraRadera
  Svar
  1. En husbil med utsikt... Inte så romantiskt som filmnamn dock. ;)

   Radera
 5. A camper with a view. Lite mer romantiskt på engelska, kanske. ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi fick just veta att husbil kallas motor home på engelska. Måhända camper är amerikanska. Hursom heter det camping car på franska. Inget särskilt romantiskt... Du, vi bortser från det! :)

   Radera

Skicka en kommentar

Det är alltid lika spännande att få veta vad någon tycker. Markera Namn/URL om du inte har något Google- eller Bloggerkonto. Har du ingen URL så räcker det att fylla i namn. Eller alias. Du kan vara anonym också om du vill.