Trästaden HjoSom ni vet tycker jag om små trähus. Och här i Hjo finns det verkligen en hel del av den varan. Hjo räknas till en av Sveriges genuina tre trästäder vars centrum inte begåvats med ocharmiga och okänsliga betongklunsar på 1960-talet.
De andra två trästäderna är Eksjö och Nora.Här kunde vi strosa i skön sommarvärme och ändå inte vara omgivna av horder av turister. Helt fräckt pekade jag objektiv både till höger och vänster in i folks trädgårdar.
Rakt igenom Hjo rinner Hjoån, som sedan 2001 är naturreservat. Att gå från de kullerstensbelagda gatorna och ner mot ån är som att byta värld. Som att komma till ett grönskimrande valv med det gyllenfärgade vattnet porlande på botten.
Och närmare Vätterstranden; små broar, blommor och - naturligtvis - ett café.

Kommentarer

 1. Vilken fin småstad. Gillar rosorna som kommer rakt upp ur kullersstenarna! Inget åskväder hos mig, endast en fortsatt tryckande värme......
  Må så gott i sommaren!

  SvaraRadera
 2. Hørt, hørt små træhuse er så dejlige...der en fantastisk stemning i de her billeder...lige mig også!! Tak!

  SvaraRadera
 3. Billan: Det fanns flera sådana rosor, men ingen var så praktfull som den här. Må så gott själv!!!

  Slottsträdgårdsmästaren: I love Hjo! ;)

  Aputsiaq: Tack själv!!

  SvaraRadera
 4. I Hjo har jag faktiskt varit, även om det var länge sedan. Besök där med promenad i omgivningarna och en tur med ångaren TRAFIK (en riktig pärla). Någonstans i någon gömma finns det bilder från besöket. Kommer jag ner i krokarna igen blir det ett återbesök.

  SvaraRadera
 5. Staffan H: Det hade varit roligt att ta en tur med Trafik, men vår resplan såg annorlunda ut den här gången. Men nästa gång...

  SvaraRadera
 6. Ser att du flitigt och på ett mycket bra sätt fotat de gamla byggnaderna i den lilla trästaden. Här finns onekligen mycket att rikta kameran mot.
  Hälsningar/SA

  SvaraRadera
 7. Tycker om dina foton! Flyttade till Hjo i november -13. Har bloggen Första året i Hjo. En del bra foton där också - ska bli bättre i sommar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla! Nu ska jag gå in och strosa i Hjo tillsammans med dig!

   Radera
  2. Sådär, Miras mirakel länkad hos mig. Tänkte ha inlägget om trästaden som ingång, men det gack inte.

   Radera
  3. Kul! Neej. I feeden är det nog alltid senaste inlägget som dyker upp.

   Radera

Skicka en kommentar

Det är alltid lika spännande att få veta vad någon tycker. Markera Namn/URL om du inte har något Google- eller Bloggerkonto. Har du ingen URL så räcker det att fylla i namn. Eller alias. Du kan vara anonym också om du vill.