Munkedals snickerifabrikI den lilla bruks- och centralorten Munkedal i Bohuslän ligger den här gamla snickerifabriken. Här tillverkades i första hand köksinredningar och den enda gången jag med säkerhet vet att jag var här, var när vi köpte skivorna som skulle sitta på väggen ovanför spisen i köket. Den med äpplen på... Vi gick upp på en vind och rotade bland en massa spännande bråte, minns jag.Den lilla snickerifabriken är numer nedlagd och jag vet inte hur dess vidare öden är bestämda. Huset står kvar. Det räddades från att brinna ner 2009 och förhoppningsvis innebär det att man vill att det ska finnas kvar.
Den gamla bilden nedan kommer från Hebbes bildsida, där det finns många fina gamla bilder från trakten. Bilden är tagen av Oscar Färdig.Nu väntar jag bara på att Caj ska berätta mer om den gamla snickerifabriken...


Kommentarer

  1. Vilken skönhet stadd i förfall du fotograferat! En del av mig blir glad åt att se bilddokumentationen medan det skär i en annan bit av mig. Ett annat sinne känner trygghet när det får se ljusskyltens neonbokstäver; så såg många ljusskyltar ut när jag var barn och utstrålade stabilitet och framtidstro i det nattsvartaste mörker. Bilder som inte lämnar någon oberörd.

    SvaraRadera
  2. Staffan H: Detta var en liten snickerifabrik, en av många små fabriker, som levde och blomstrade i min barndom. Som du ser på undre bilden, fanns här ganska många anställda. Idag lönar sig inte sådant här. Det ska vara stort och masstillverkning. Frågan är hur samhälls- och miljöekonomiskt lönsamt det blir på sikt, när både folk och varor måste resa över mycket längre sträckor. Håhåjaja... Under tiden dokumenterar jag så mycket jag hittar.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Det är alltid lika spännande att få veta vad någon tycker. Markera Namn/URL om du inte har något Google- eller Bloggerkonto. Har du ingen URL så räcker det att fylla i namn. Eller alias. Du kan vara anonym också om du vill.