Aftonpromenad i SträngnäsGenom sommarfagert Sverige har vi färdats från norra sidan av Mälaren till den södra, och vårt mål för den här dagen var Strängnäs.Strängnäs är en sådan där stad som jag alltid åkt förbi. Massor med gånger. Förbi - men aldrig stannat till. Aldrig tittat på. Nu gjorde vi det.Efter en trevlig måltid på en liten taverna i hamnen, strosade vi runt lite bland de gamla husen i omgivningarna. Slingrande gator. Vinklar och vrår. Skorstenar och oljefärg. Hus som jag tycker om.Många fina detaljer. Varmt i luften. Solen på nedgång och en långsam spatsertur med syster och hund. Semester.Och över alltihopa sträcker sig domkyrkotornet.

Varenda täppa och jordplätt mellan husen är omskött och full med klorofyll. En del av det så frodigt så det väller över alla bräddar. Rosen här nedan fortsatte lika långt åt andra hållet och doften var bedövande.
I morgon återvänder vi till staden och kikar lite till. Här finns mycket mer att se...
Sov gott!

Kommentarer

 1. Aha, det är så det ser ut i Strängnäs. Här är en till som åkt förbi avtaget ett antal gånger. Tack för titten och de fina bilderna!

  SvaraRadera
 2. Och kameran låg bra på hotellrummet.
  Ska vi åka tillbaka?

  SvaraRadera
 3. Staffan H: Visst är det märkligt med dessa, i och för sig intressanta, ställen som man alltid åker förbi...

  Ninna: Visst gjorde den... ;) Tja, vi kan väl ta en svängin när vi åker förbi nästa gång...

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Det är alltid lika spännande att få veta vad någon tycker. Markera Namn/URL om du inte har något Google- eller Bloggerkonto. Har du ingen URL så räcker det att fylla i namn. Eller alias. Du kan vara anonym också om du vill.