Högtflygande och jordnäraSedan jul har jag som avkoppling ägnat mig åt att sitta soffa. Rakt upp och ner. Och titta på min bästa julklapp: 26 avsnitt av andra säsongen av Star Trek Voyager. Ett par avsnitt per kväll.Jag tittar inte särskilt mycket på tv i vanliga fall, men nu måste jag erkänna en last jag har. Jag älskar Star Trek. Och om inte någon särskilt önskar det, så ska jag inte trötta er med detaljer.

Medan jag tittat har jag stickat. Det går alldeles utmärkt, och resultatet visas ovan. Två par raggsockor, ett par strumpor och resten på en svart tröja med mönster. Så.

När jag skulle fotografera mina alster så var det en viss slyngel som lade sig i mina förehavanden. Den som är intresserad av hur det slutade kan kolla på Emserbloggen.

Och vad Star Trek anbelangar så känner jag mig i gott sällskap. Professor
Stephen Hawking älskar Star Trek. Han har till och med varit med själv...

Kommentarer

 1. Oj, så produktiv du varit - och så tjusigt resultat. Själv har jag stickat skaften på ett par knästrumpor, men när jag skulle börja ta' in och räkna maskor la' jag av...
  Margaretha
  Wv=nonatic, visst stämmer det - vi har ingen vindsvåning

  SvaraRadera
 2. Själv har jag bara hunnit med ett halvt sockskaft...

  SvaraRadera
 3. Stickresultatet är härligt.
  Vågar man berätta att man ALDRIG har sett ett enda avsnitt av Star Trek ? Finns det månne någon mer i hela Sverige- eller är jag ensam om det?? ;))) Har du fått serien på DVD?

  SvaraRadera
 4. Lisette,
  Vi är minst två som aldrig sett Star Trek! Jag vet inte ens vad den handlar om...
  Margaretha
  den obildade

  SvaraRadera
 5. em: Att bara sitta med armarna i kors framför tv:n klarar jag inte av. Det är perfekt med ett strumpsticke som kan gå runt utan att jag behöver titta på det. Och det är klart att du ska göra färdigt dina knästrumpor. Täck så sköna de skulle vara nu när det är kallt... :)

  Ninna: Äsch då...

  Lisette och em: Hua... Det är väl snarare jag som är modig som vågar berätta att jag gillar science fiction... Det är väl inte så vanligt att kvinnor i min ålder gör det... Hursom. Jag gör det och har alltid gjort det. Jag fick säsong ett förra året och säsong två i år av min systerson. Det finns fem säsonger till och systersonen vet vad som står på önskelistan... :)

  SvaraRadera
 6. Jeg innrømmer at jeg ikke har sett mye på Star Trek, ganske enkelt ingen ting. ;)

  Men Lord of The Rings, derimot... Godt at vi er forskjellige. Søte strikkesokker!

  SvaraRadera
 7. Klart jag ska sticka färdig strumporna, och ett par till, men jag tittar aldrig på TV. Visserligen kan jag sticka strumpskaft medan jag läser, men inte hälarna.
  Margaretha

  SvaraRadera
 8. Anita: LotR kan jag utantill... Ehh...

  em: Nej det kan jag förstå. Jag skulle inte våga ha de sockorna på mig om jag stickat hälarna framför tv:n...

  SvaraRadera
 9. Snygga sockor!

  Tänk Star Trek har jag aldrig riktigt fastnat för, fast visst ser jag det ibland på eftermiddagarna, dvs. tv:n står på när jag jobbar... Men jag har stor respekt för vad galna (nå, mer eller mindre) tv-serier kan komma att betyda för folk.
  Är man gripen så är man, inte så mycket att göra åt det. :-)

  Jag hade en tradition i många år att läsa Ringentriologin varje jul. Nu ser jag filmerna istället. Ruggigt att de inte blir sämre av många tittningar, snarare tvärtom... ?
  Hej, hej/I.

  SvaraRadera
 10. IET: Ooups! Hann du igenom alla tre böckerna under julhelgen? Och då måste jag fråga, vilken översättning föredrar du? Den gamla eller den nya?

  Jag kan inte säga varför jag tycker så mycket om Star Trek. Jag har alltid gillat astronomi och teknik. Men ändå. Tja, stjärnor och galaxer och... Jag vet inte.

  SvaraRadera
 11. Jag viftar också med handen, jag har inte heller sett ett enda avsnitt av Star Trek. Jag har inte varitförtjust i genren tyvärr, fast Apornas planet var lite gullig he he ;)

  Snygga sockor.

  SvaraRadera
 12. Nu talar vi tidsepok vara ung och inte ha så mycket annat i huvudet än böcker... Det tog ändå ca 4 dagar att ta sig igenom alla tre böckerna. Och då var man rätt stel i lederna efterråt. ;-)
  Förra gången jag julläste (tre jular sedan) höll jag på till påska!
  Jag har aldrig varit besatt av Tolkien på det viset att jag läst allt (gillar inte alls Silmarillion t.ex.), och jag har aldrig varit med i Tolkiensällskapet heller. Så jag måste helt skamset tillstå att jag bara har läst en översättning. Blir nyfiken på när en ny kom? Skulle vara kul att läsa i annan översättning. (Mina böcker torde vara från mitten av 70-talet.)

  SvaraRadera
 13. Christina: Kanske är det mest killar som gillar science fiction. Jag verkar vara ett undantag. Men det finns en del författare som skrivit vettiga grejor i gränslandet mellan fantasy, science fiction och traditionell saga, till exempel Ursula LeGuin. Tänkvärda och litterärt goda böcker har hon skrivit. Sen har vi ju till och med en nobelpristagare som ägnat sig åt genren, Doris Lessing. Berättelserna om Narnia har ju också rönt stor uppmärksamhet den sista tiden tack vara de nya filmerna. Narniaseriens författare Clive Staples Lewis skrev ochså science fiction. Trilogin Utflykt från tyst planet, Perelandra och Vredens tid.

  Sen ska jag villigt erkänna att det finns mycket s-k-i-t också...

  IET: Men i alla fall!!! Fyra dagar! Hm... Jag har nog varit rätt besatt av Tolkien, även om jag inte varit med i Arda. Sagor intresserar mig. Både genom sin berättarform, sin pedagogiska uppgift och sitt sätt att spegla samtid och föreställningsvärld. Att för en ung människa odla sin fantasi och samtidigt lära sig hur man handskas med gott och ont, hur man umgås med andra människor och hur man blir vuxen har i alla tider varit sagans uppgift. Spännande!

  Vad gäller översättningarna av Sagan om Ringen, så finns två: den första, 1959–1961 av Åke Ohlmarks med titeln Sagan om ringen alternativt Härskarringen och den senaste, 2004–2005 av Erik Andersson med titeln Ringarnas herre. Jag föredrar den första.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Det är alltid lika spännande att få veta vad någon tycker. Markera Namn/URL om du inte har något Google- eller Bloggerkonto. Har du ingen URL så räcker det att fylla i namn. Eller alias. Du kan vara anonym också om du vill.