Kommentar HvistendahlDet kom en kommentar till ett av mina gamla inlägg idag. Det är så roligt och intressant att jag väljer att lägga ut det som ett eget inlägg. Kanske ingen annan ser det annars, eftersom jag skrev det den 6 juni förra året. Det handlar om konstnären Carsten Hvistendahl, vars tavlor jag vuxit upp med och som jag har ett speciellt förhållande till.

"Roligt att höra andras förhållningssätt till Carsten Hvistendahl. Det är min morfar. Många av hans bilder är enormt fina tycker jag men så är jag och mina bröder också uppvuxna med hans målningar (tyvärr inte med honom själv då han dog lite för tidigt).

Vi har alla tre vid olika tillfällen tagit oss efternamnet Hvistendahl precis som han och han bror gjorde från sin mor Signe Hvistendahl (Norge) som också var konstnär, (tips kolla in hennes verk också!) Själv är jag också konstnär och bor och verkar i Stockholm.

Sommarstället på Fläskö (Fjällbacka) som Carsten köpte på tidigt 40-talet är underbart, och vi är alltid där någon gång varje sommar. Vi tycker nog särskilt mycket om hans skärgårdsmotiv där vi dessutom ofta kan känna igen oss bland skären.

Om man vill veta mer om Carsten Hvistendahl, hans konst eller kanske vill få tag på något litet eller större verk, kontakta konstvetaren och Carsten Hvistendahl-experten Eva Sundberg, min mor och Carstens enda barn, bosatt i Bohus (Göteborg)."

Varma hälsningar Andrea Hvistendahl

Stort tack Andrea! Det var jätteroligt att på det här sättet få kontakt med en släkting till konstnären och roligt också att du hittade till min blogg och fann din morfar.

Kommentarer

  1. Sådana kommentarer gör ju att man vill fortsätta att skriva även om vi nog alla nog funderar ibland varför man gör det, och för vem man gör det. Men just när man når ut på det här sättet som du gjort nu så måste det kännas viktigt, eller hur?

    SvaraRadera
  2. Slottsträdgårdsmästaren: Så är det! Och om det bara är så att det fanns en enda läsare där ute som uppskattade min blogg, så fortsätter jag. Jag har redan fått så många ovärderliga kontakter och mött så många fina människor via bloggen och bloggandet, så det gör det verkligen värt det!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Det är alltid lika spännande att få veta vad någon tycker. Markera Namn/URL om du inte har något Google- eller Bloggerkonto. Har du ingen URL så räcker det att fylla i namn. Eller alias. Du kan vara anonym också om du vill.