TröjbokJag har förut berättat om mina tröjor inspirerade av Bohus Stickning. Ett tag höll jag på ganska mycket. Sålde till och med. Allting dokumenterades i min Tröjbok.En bild, en teckning, garnprover och ofta en dikt. Milda Moses så kreativ jag var.Ett av mina favoritgarner kom från Wålsteds i Dala Floda. Skimrande, frodiga, urvackra och med de allra som ljuvligaste namn som Bränd planka och Tallstam.Ett tag gick garnerna inte att få tag på, så då la jag av med stickningen av de här tröjorna. Som det ser ut på deras hemsida idag, så verkar det som om de är igång med något liknande igen.Alla mina tröjor fick namn. Dels utifrån hur de såg ut och dels med tanke på mottagaren. Den ovan fick heta Solvimpel och tröjan nedan fick åka till USA och kom att heta Halloween - tröjan som flög.

Kvar hemma finns ett antal provlappar och som sagt - min Tröjbok. Jag är ganska glad att jag har den idag. Hur hade jag annars kommit ihåg vad jag gjort och till vem...Tröjan nedan kom aldrig längre än så här. Den stickade jag av Wålsteds Skimmer och luften gick ur mig när jag gjort nederkanten. Men jag har ju inte repat upp, så vem vet om jag inte gör den klar en vacker dag.Kvar finns ju också Hussens tröjor, Mareld och Miranda. Han tycker bäst om den blå.Som det nu är stickar jag mest raggsockor. Just nu är det ett par på gång åt en frusen bloggvän...

Klicka på bilderna så ser du dikterna och alla detaljer bättre!Kommentarer

 1. Så vackert Mira,
  Jag känner så väl igen det där dokumenterandet (jag var nog i det närmaste besatt).
  Mitt första Wålsteds garn var det de spann åt mig av min pudels ull. Se'n bodde jag i Dalarna ett tag, då var det ju bara att kvista över till Dala-Järna när garnet var slut.
  Margaretha

  SvaraRadera
 2. Så fint at du har vært dyktig med dokumemtasjonen. Viktig å huske - viktig for både minnene og hvem du strikket til. :)

  SvaraRadera
 3. Oh my God så flitig och kreativ du varit. Jätteroligt att se och jättekul att du gjort en egen Tröjbok. Känner igen det där med en massa hål och så garnstumpar med namn/nummer.

  SvaraRadera
 4. Ja, tänk vad man höll på...

  SvaraRadera
 5. em: Aj - att bo så nära. Tur att jag inte gör det, jag skulle ruinera mig. Vad gjorde du av pudelullen? Blev det mjukt garn? Tala om att göra en pudel...

  Anita: :)

  Kesu: Vet du, kartongbitarna med hål för ulltottar är ett slaktat spiralblock. Spiralen - en grov en - löpte i hålen. Passade udmärket.

  Ninna: Du håller väl på fortfarande...

  SvaraRadera
 6. Åh, så fint. Och vackert och kreativt. Jag höll också på med stickning under många år, väldigt roligt och avkopplande.

  Pudelull undrar jag över som har en sån hund nu. Hon fäller ju ingenting, hur kan det bli ull?

  SvaraRadera
 7. Monet: Tack! Men pudlar trimmas väl. Nog blir det några tussar då? Kanske ganska mycket vid övergången från vinter- till sommarfrisyr...

  SvaraRadera
 8. Det blev två tröjor, och så såg jag nyligen att jag säkert har ett kilo garn liggande - om inte mer. Vet inte riktigt vad jag ska sticka av det.
  Vi sparade ullen varje gång han klipptes. Fast nu för tiden får man nog spinna det själv. Vår ull var den sista Wålsted spann, maskinerna gillade inte de korta fibrerna. Så det är uppblandat med fårull. Garnet blev mjukt och tröjorna varma - nästan för varma.
  Margaretha

  SvaraRadera
 9. Men gud så smart med kollegieblocket! Det hade varit bra om jag hade kommit på när jag höll på som värst. Hålslag hit och hålskag hit och hålslag ner i diket blev det för mig.

  SvaraRadera
 10. em: En härlig sjal att ha i läsefåtöljen! Svepa in dig i när du sitter med en god bok och det viner runt knuten. Värmen av en pudel!

  Kesu: Ja - ibland får man sina snilleblixtar! :) Fast gudarna ska veta att mitt dike är fyllt av hålslag och annat diverse...

  SvaraRadera
 11. Oh så vackert, både tröjboken och själva tröjorna!
  Jag har aldrig stickat men alltid älskat tröjor så det här var härliga bilder att se.
  Jag förstår att det måste ha varit roligt att sticka med så vackra garner som de från Dala Floda :)

  SvaraRadera
 12. Christina: Ja! Jag är väldigt nyfiken att få fingra på deras nya Wålstedsgarn. Tyvärr är det dyrt, så jag får väl blanda upp det med annat!

  SvaraRadera
 13. Kommer ihåg tröjan av collieull som farmorn stickat. Tvärtemot vad man skulle kunna tro var den både hård och sticksig

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Det är alltid lika spännande att få veta vad någon tycker. Markera Namn/URL om du inte har något Google- eller Bloggerkonto. Har du ingen URL så räcker det att fylla i namn. Eller alias. Du kan vara anonym också om du vill.