Mer Jul!Just så!

Kommentarer

 1. Hoho! Den här gillar jag skarpt! Tack för nostalgitrippen, Mira! Jag hoppar ibland in på redaktioner och jobbar med flickor och pojkar som inte ens upplevt 70-talet. När jag nynnar den här fattar de noll. Jill J och Carola är deras julsjungare.

  SvaraRadera
 2. Kesu: Den här är bara ett måste! Jag gillar överhuvudtaget Adolphsson och Falk, och just den här kom på 80-talet någon gång.

  Jag har också en känsla av att vi bättre känner igen vår föräldragenerations musik än vad senare generationer känner till vår.

  Jag använde ordet "grunka" nu i jul vid något tillfälle, och 20-åringarna i sällskapet såg ut som fågelholkar... Ehhh?

  SvaraRadera
 3. Tänk, jag har inte hört den på radio en endaste gång den här december... (Däremot hörde jag Anders F Rönnbloms jullåt ett par gånger.)

  Aha... så grunka är inte användbart i alla sammanhang längre? Attan, ett så bra och liksom vidlyftigt ord. :-)

  Hoppas att du haft en fin och underbar julhelg.
  Kram

  SvaraRadera
 4. Lilla Eken: Jag tycker vi fortsätter att använda grunka och alla andra halvt bortglömda, användbara ord. Leve alla grunkor! Och grejor!

  SvaraRadera
 5. A&F är kalasbra. I dag påminde mig min storebror om "Blinka blå" eller hur nu titeln gick. Du vet säkert vilken låt jag menar. Grunkor och grejer och mackapärer tänker jag använda långt in i vårt tjugoförsta sekel. Basta!

  SvaraRadera
 6. Kan vi fortsätta att använda pryttlar också? :-)

  SvaraRadera
 7. Kesu:
  Kontrollen blinkar blå,
  en signal för det säkra.
  Kontrollen blinkar blå,
  då är allt som det ska.
  Om skärmen är normal
  finns inga skäl att tveka.
  När kontrollen blinkar blå,
  då är allt som det ska.

  Till synes en sång om datorernas värld, men frågan är om den inte handlar om livet i största allmänhet. Kanske också frågan om den nya tekniken verkligen var så säker som det påstods... Mhm. Många bra låtar gjorde dom...

  Lilla Eken: För att inte tala om mojänger... :)

  SvaraRadera
 8. Oooohhh! Jaaaa! Så gick den!

  Gott slut och gott nytt år fyllt med fina foton och mojänger ;)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Det är alltid lika spännande att få veta vad någon tycker. Markera Namn/URL om du inte har något Google- eller Bloggerkonto. Har du ingen URL så räcker det att fylla i namn. Eller alias. Du kan vara anonym också om du vill.