Normandie

_DSC0439s

Oåterkalleligt är sommaren slut. Träden gulnar och temperaturen sjunker obevekligt. Vad göra?

Man kan resa söderut. Man kan ta sin husbil, packa den full med det pick och pack man behöver och tillryggalägga några mil för att, om möjligt, få sig några sensommardagar till.

Vi gjorde det.

I Tyskland såg det ut ungefär som här. Inte fullt så kallt, men omisskännligt höst. Regn. Blåst. Men inte så förfärligt. Inte så kalla nätter.

_DSC0444s

Närmare kusten blåste det fortfarande. I Oostende sov vi på torget. Mitt på torget nedanför den här katedralen. Inte på en ställplats, utan utanför en restaurang där vi åt en god fisksoppa på kvällen. –Finns inte en parkeringsvakt här före klockan nio i morgon bitti, sa vår kypare. Vi stack före klockan nio.

_DSC0445s

Och så snirklade vi oss ned efter kusten. Gjorde små stopp och åt. Köpte bröd i de små boulangerierna så fort vi kommit in i Frankrike och häpnade över det färgstarka stadshustornet i Calais. 

_DSC0448s

Snart följde de fantastiska strandlinjer som jag tidigare bara läst om. Höga klippor som stupade rätt ner i havet.

_DSC0450s

Och där, på andra sidan La Manche, manschetten, England. White Cliffs of Dover. Att det låg så nära hade jag ingen aning om.

_DSC0452s

Fyrar finns det gott om längs den här vältrafikerade kusten. Den här hette Cap Gris Nez, och jag kunde naturligtvis inte låta bli att kalla den grisnäsan. Nåja…

_DSC0456s

Något som också låg som klumpar i halsen längs hela kusten, var dessa tyska bunkrar från andra världskriget. Otäckt. Obehagligt. Skrämmande.

_DSC0457s

Men tittade man åt andra hållet gick solen ner i västerhav. Viket ljus!

_DSC0464s

Fem minuter senare, just efter att vi passerat, traskade ett gäng hungriga och rädda hober fram genom den här skogen. Vi missade dem precis.

_DSC0465s

Och så…

Något av det allra mest fascinerande. Tidvattnet. Jag har aldrig sett tidvatten av den här graden förr. Flera meter.

Varsågod! Nu kommer jag i ett antal inlägg framöver att presentera vår husbilsresa till Normandie.

Kommentarer

 1. Ninna: Det kommer, det kommer...

  SvaraRadera
 2. Åh, det blev Normandie! Härligt, det är fantastiskt där. Nästa gång får ni köra lite längre västerut och upptäcka Bretagne! Roligt att ni dras till Frankrike men det är ju klart förståeligt.
  Vi har full hösommarvärme, strålande sol varje dag och 25 grader mitt på dagen. Helt ljuvlig period så här års!
  Hälsa hussen och Emser från Dessi som nu är skendräktig och bäddar och pysslar med sina gosedjursvalpar!

  SvaraRadera
 3. Monet: Ja, Normandie blev det! Hussen skulle till en mässa i Bryssel, och jag tog några veckor ledigt och hängde med. Sen bar det av mot sydväst. Ett fantastiskt landskap. Bretagne får det bli nästa gång. Här är minsann inte sommar utan väldigt mycket höst. Jag plockar in trädgårdsmöblerna och längtar tillbaka. Hälsa Hussen, Dessi och hennes små gosedjursvalpar så mycket!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Det är alltid lika spännande att få veta vad någon tycker. Markera Namn/URL om du inte har något Google- eller Bloggerkonto. Har du ingen URL så räcker det att fylla i namn. Eller alias. Du kan vara anonym också om du vill.