France passion i Äppelland

_DSC0709m

Det kan ha både för- och nackdelar att resa runt med husbil “off season”. Fördelen är att det är mycket bättre med plats överallt. Nackdelen är att många campingplatser har stängt för säsongen. Den enda nackdelen när jag tänker efter…

Men då finns det andra lösningar på det problemet och en av dem heter France Passion – i stort sett "bo på bondgård". Vinbönder, äppelodlare och andra lantbrukare ställer parkeringsplats till förfogande på sin gård och ser kanske gärna att man handlar något i deras gårdsbutik, men det är inget tvång. Ofta är dessa ställplatser på bondgård mycket välhållna.

_DSC0708m

På jakt efter nattplats hamnade vi i den här lilla byn mitt i Pays d'Auge, det Normandiska område som är så känt för sina mejeriprodukter och äppelodlingar. Dessa produkter kan i stort sett, om man vill göra det enkelt för sig, uttalas Camembert och Calvados. Nå, cider då också, förstås…

-Men kolla på kyrktornet! hojtade jag då vi körde in i byn. Det LUTAR!

_DSC0710m

Och det gjorde det verkligen. Inte så att det givit upp och satt sig, det fanns inga sprickor någonstans, utan de måste helt enkelt ha byggt det snett. Men jösses! Lod har väl varit känt så länge man kunnat tvinna ett snöre och knyta i en tyngd.

Men jag måste ändå tillstå att byn – med sitt lutande kyrktorn – var oerhört charmig.

_DSC0705m

Hursomhaver, vi var på jakt efter sovplats när vi plötsligt körde förbi den här skylten alldeles utanför byn. France Passion, gårdsbutik, cider och calvados. perfekt.

_DSC0707m

Vi sov mitt i äppelodlingen.

_DSC0702m

Och på morgonen traskade vi över till gårdsbutiken och botaniserade bland gårdens produkter. Det blev cider, kvittengelé och pommeau, en blandning av calvados och äppelmust. Calvan och musten hade vi redan köpt på ett annat ställe.

_DSC0704m

_DSC0703m

Frukost åt vi på det lilla torget i den lilla byn. Efter att – som vanligt – besökt boulangeriet.

_DSC0711m

Kommentarer