Äppelfabriken på Färingsö

_DSC0356a

Helgen som gick var varm och skön, och på självaste nationaldagen tog vi oss en liten taklös tur utåt Mälaröarna.

När vi kom i höjd med Nockebybron fick vi syn på ett gäng skyltar vid vägkanten. Äppelfabriken Färingsö stod det, och eftersom vi inte riktigt hade bestämt vart vi skulle och klockan började närma sig mitt på dan, tänkte vi att det kunde vara ett möjligt lunchställe.

_DSC0347a

Lämpligt vid varje avtagsväg stod en ny skylt och det var bara att åka och svänga. Sista biten gick vägen slingrande genom frodig försommargrönska, och här och där gick det att urskilja vattnet i öster.

_DSC0349a

-Det kanske är stängt, sa jag när vi började se växthustak sticka upp över trädtopparna. Men nej, det var öppet. Där rörde sig människor mellan husen och vid borden satt folk och åt.

_DSC0350a

I det lilla caféet bjöds lättare luncher med mycket grönt, kaffe i meliorbryggare och bakverk av alla de slag. Emser fick vara med förutsatt att han var kopplad; det gick höns och noppade i gräsmattan.

_DSC0352a

I gårdsbutiken fanns många hemkokta godsaker för den som inte själv har tid, ork eller möjlighet att tillverka syltetöj och lade.

_DSC0354a

Man kan också – när den tiden kommer – lämna in sina äpplen här och få  dem mustade.

_DSC0355a

Och överallt fanns prång och hörn med sittplatser för regn, sol och skugga.

_DSC0341a

Och förfriskningar för fyrfota vänner…

Helt klart ett utmärkt utflyktsmål på alldeles lagom avstånd från huvudstaden.

Kommentarer

  1. Det verkar vara ett mysigt ställe för en liten utflykt. Och så gillar jag människor som även tänker på de fyrfota "kunderna".
    Trevlig helg!
    Här blir det visst "inneväder", tyvärr. :-( Nu börjar det likna vanlig, normal sommar... ;-)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Det är alltid lika spännande att få veta vad någon tycker. Markera Namn/URL om du inte har något Google- eller Bloggerkonto. Har du ingen URL så räcker det att fylla i namn. Eller alias. Du kan vara anonym också om du vill.