Här ska Hassel sova!Så har vi då äntligen kommit oss iväg för att hämta den fina urnan som bloggvännen Christina på Stribergs station gjort som Hassels sista sovplats.Bilderna gör på intet vis rättvisa åt urnan; den ljuvliga glasyren, den lilla hunden som ligger på locket och sover.Vi hämtade den härom kvällen hos Eva H-höjden, som härbärgerat den ett tag och nu står den här hemma i väntan på sitt dyrbara innehåll; den älskade hunden Hassels aska.Och en sak är alldeles säker! Den här krukan kommer aldrig att hamna i jorden under gullregnsträdet. Hassel får sova vidare på bästa hyllan.Åter igen tack, snälla Christina och tack Eva för mellanförvaring. Vad vore jag utan bloggvänner?

Kommentarer

 1. Är det din senaste hund, Hassel? Så sorgligt. Urnan är fin.

  SvaraRadera
 2. Randiga Tråden: Nej, det är det inte. Hassel dog i juli 2009. Fyra månader senare hade vi illbattingen Emser i huset. Emser vars egen blogg du har en länk till i högermenyn. Visst är urnan helt sagolik!

  SvaraRadera
 3. Åh Mira underbart!
  En tår rinner på min kind, den vackrast tänkbara viloplatsen till er älskade Hassel.....
  Minns såväl er sista tid med Hassel och tiden när Emser kom in i ert liv.
  Kram!

  SvaraRadera
 4. Dålig svenska ovan där, men det är inte lätt att formulera sig ned tårar i ögonvrån:)

  SvaraRadera
 5. Urnan är verkligen fin. Men jag fastnar mer för bilden på Hassel. Vilket fint ansikte och vilken blick han har! Det är på båten förstår jag, han har flytväst på sig.
  Det är märkligt med hundar. En älskad hund (strävhårig tax) vi hade i min "gamla familj" dog 1971 och ligger begravd på vår sommarö. Jag drömmer om henne ibland fortfarande. Ofta kan hon tala. Hon vänder sig till mig och säger nåt.

  SvaraRadera
 6. Billan: Ja, det är hjärtekramande... Hjärtnupet? Apropå lustig svenska. Förövrigt hittar jag inget fel på din svenska, förutom möjligtvis en hopskrivning. Nåja, nu finns Emser och det är också en god liten själ...

  Gabrielle: Den hunden hade mycket inombords. Han hade haft det så dåligt och fick det så bra. Ja bilden är tagen ombord. Han blev med tiden en god skeppsvoffs.

  Jag undrar vad din kära tax vill säga? -Kom igen Matte, så tar vi en promenad! Låt oss hoppa och dansa och springa ikapp med svalorna!

  SvaraRadera
 7. Vad fin den är! Ett riktigt smycke.
  Igår fick vi åka akut till djursjukhuset med Balder Karlsson.
  Såna färder föder inga muntra tankar.

  SvaraRadera
 8. Skaffaren: Men vad hände? Hur är det med honom???

  SvaraRadera
 9. Våra hundar (och katter, och förresten är det nog nån kanin också) sover under björkarna längst ner i trädgården. Ingen sovplats som kan mäta sig med den urnan, men kanske inte fy skam det heller. Och Gimli sover ute i hagen där han sprang som föl...

  SvaraRadera
 10. Vilken fin urna! Men även jag tittar mest på bilden av Hassel. Den blicken, man sugs in...

  SvaraRadera
 11. Ninna: Jurtjyrkogården...

  Nora: Ja, den hunden var speciell...

  SvaraRadera
 12. Bland det finaste jag sett, både hunden och urnan! Jag blir så rörd. Har sälv haft tre hundar och alla har de lämnat en enorm sorg och saknad efter sig. T o m efter flera år blev jag gråtmild om jag råkade hitta ett kvardröjande hundhår någonstans.

  SvaraRadera
 13. Själv, heter det!

  SvaraRadera
 14. Så fin urne til en helt spesiell hund! Og for et klokt blikk. :)
  Vi har begravd My under epletreet og planter blomsterløk og en Rosa Mundi, den frekke, spraglete rosen.

  SvaraRadera
 15. Anta S: Tänk att de kan sätta sådana spår, de små liven...

  Anita: Under äppelträd sover man gott... Och under rosor.

  SvaraRadera
 16. Åh sån fin urna - och fin hund!

  SvaraRadera
 17. Jessica: Ja, man blir alldeles varm i hjärtat...

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Det är alltid lika spännande att få veta vad någon tycker. Markera Namn/URL om du inte har något Google- eller Bloggerkonto. Har du ingen URL så räcker det att fylla i namn. Eller alias. Du kan vara anonym också om du vill.