FebruariThe Très Riches Heures du Duc de Berry
Februari.

Februarius. Göjemånad haver 28 dagar och solen löper i Fisken.

Göjemånad säger:
Jag fruktar nu kalvsjukan med makt.
Ved att hugga och gödning att föra giver jag akt.
Varm skinnkjortel kan jag väl lida.
Jag låter mitt blod och månd' kölden bida.

I denna månad skall man hålla sig varm, på det man må behålla sin sundhet. Och man skall vakta sig för frosseri: din spis skall vara agrimonia; på din hand och tummelfinger skall du låta slå din åder. I Fisken är gott att bygga i vatten, att köpa och sälja, att föra sig i nya kläder, att göra bröllop.Kalendariet med tips för varje månad kommer från Svenskt husmorslexikon A-Ö och bilderna nedan från Husmoderns köksalmanack från 1957. Där finns ännu mycket kul att hämta.Nå. Så har jag då gått året runt med månadsbilderna från The Très Riches Heures du Duc de Berry. Jag började i mars 2010. Och att det blev just mars och inte januari som det hela tog sin början är ju inte helt tokigt. Jag är själv Fisk och mitt år kan ju sägas börja med mars.

Nu får vi se vad jag kommer på härnäst, för fortsätta med månadsbilder, på ett eller annat sätt - det vill jag. Klicka på etiketten Månad, så får du se dem allihopa.

Kommentarer

 1. Åh, tack! Den här gången gick jag och väntade på bilden och undrade om du var bortrest eller nåt! Men så kom den. Februari i Les Très Riches Heures...
  Bilden visar också att underbyxor och kalsonger är ett rätt senkommet påfund.
  Jaså, du är Fisk. Det är jag med. Simma lugnt, Mira!

  SvaraRadera
 2. Gabrielle: Det ska mycket till innan jag missar mitt månadsinlägg! :) Om inte annat så för att jag vet att du väntar på det...

  Nu så, får jag se vad jag hittar på efter det här... Spännande. Och svårt. Simma lugnt själv!

  SvaraRadera
 3. Månadsbilderna är helt underbara med alla råd och tips. Brittmari

  SvaraRadera
 4. Randiga Tråden: Hoppas bara jag nu hittar något nytt med fina bilder och råd och tips...

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Det är alltid lika spännande att få veta vad någon tycker. Markera Namn/URL om du inte har något Google- eller Bloggerkonto. Har du ingen URL så räcker det att fylla i namn. Eller alias. Du kan vara anonym också om du vill.