Den Gamla Skogen

_DSC1154r


_DSC1156r

_DSC1161r

_DSC1162r

_DSC1164r

_DSC1166r

_DSC1168r

_DSC1169r

_DSC1172r

Musik: Bo Hansson: Första vandringen, Den gamla skogen och I skuggornas rike från albumet Sagan om Ringen.

Kommentarer

 1. Jag har hört att ekar växer i 300 år, sen väntar de i 300 år, sen dör de i 300 år... Undrar hur gamla dessa är? Och jag tänkte också på Sagan om Ringen innan jag såg att du stoppat in musiken. Tänk, nån mer om känner till den skivan!
  Tack för underbara och trolska bilder!

  SvaraRadera
 2. Hej Mira. Fantastiska bilder!

  SvaraRadera
 3. Nora: I så fall är dessa ekar döende. Stämningen uppe få den här kullen där dessa uråldriga ekar växte var obeskrivlig. Känslan av Gamla skogen och Fangorn infann sig omedelbart.

  Scribo: Tack! :)

  SvaraRadera
 4. Underbara ,stämningsfulla bilder.Gamla ekar är magiska. jag vill alltid krama om sådana stora ekar och berätta för dem hur fina de är.

  SvaraRadera
 5. Wenche: Tack! Och de här ekarna var så enorma, så uråldriga, så mäktiga och så tjocka så att krama dem hade blivit att stå med armarna sträckta rakt ut åt sidorna...

  SvaraRadera
 6. Vilka underbara träd! Tänk om de kunde berätta allt vad de sett och hört... Jag vill krama dem, visa dem respekt och lyssna på deras hemligheter.

  SvaraRadera
 7. Anta S: Ja - sådana här bamsar kan få vem som helst att bli trädkramare... Tänk vad de kan ha fått "se" under sitt långa liv.

  SvaraRadera
 8. Åhhh... vilka bilder!! Helt otroliga. Och så av gamla ekar som jag ju också har och som är ett slags "familjeträd" för mig.

  Så gamla som dina är de inte, men deras ålder räcker långt ändå.

  I vår sydfranska by levde på 1600-talet här en mycket upplyst man, Peiresc. (du kan googla så ser du) Han var kunnig i allt, bl.a i biologi och reste mycket.
  Resultatet av det är ett stort - magnifikt - redwoodträd som står utanför hans slott och parken som idag är privatägt. Det är så stort att man behöver nog vara minst tre personer för att omfamna det.

  Jag ska fotografera och skicka till dig.

  SvaraRadera
 9. Monet: Det var en i sanning suggestiv plats. Ja, de där redwoodträden är häftiga. Har du sett det här? http://www.ordfabriken.org/autor/autoreter/redwood/index.htm

  SvaraRadera
 10. Urkraft och visdom. Vi mår bra av att stanna upp och känna vördnad för de gamla träden.

  SvaraRadera
 11. Jag sällar mig till gruppen Bo Hansson-fans. Och till gruppen ek-fans.
  Byn vi flyttade till heter just Ekenäs på grund av alla ekar.
  Det är speciellt.

  SvaraRadera
 12. Karin: Alla människor skulle må bra av en smula trädumgänge då och då...

  Skaffaren: Du sa det...

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Det är alltid lika spännande att få veta vad någon tycker. Markera Namn/URL om du inte har något Google- eller Bloggerkonto. Har du ingen URL så räcker det att fylla i namn. Eller alias. Du kan vara anonym också om du vill.