Långe Jan - utsidan

_DSC1527lj

Nu är det snart slut med fyrar för den här säsongen, men vad vore väl ett besök på Öland utan en titt på Ölands södra udde och Långe Jan?

_DSC1529lj

Jag har varit här förut tillsammans med Mor, och även då kom vi upp i fyren, som uppenbarligen har generösare öppettider än sin bror Långe Erik.

_DSC1530lj

Fastän den här gången kom vi försent. När vi kom fram till Naturum där fyrbiljetterna säljs, stängde de i stort sett dörren framför näsan på oss.

_DSC1533lj

Vi funderade fram och tillbaka ett tag, och bestämde oss sen för att åka och komma tillbaka dagen därpå. Vi hittade en utmärkt ställplats i Grönhögen bara fyra kilometer därifrån.

Förövrigt var udden full av fågelskådare som kikade i sina stora kikare på alla vingade varelser som vimlade i luften eller vilade i vattnet. Sälar låg och grymtade på östsidan och en stor tjur betade frimodigt allra längst ut i söder.

Solen stod snett, luften for med ofärd och hela natten kunde jag se fyrens blixtar vid horisonten.

Kommentarer

 1. En gång var jag uppe i denna fyr, blåsigt värre var det.Och minnesrikt. Pappersbilderna har bleknat :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det verkar visst alltid blåsa här. Men det är något speciellt med bleknade pappersbilder, som verkar tappa färg på samma sätt som minnet...

   Radera
 2. Så...ska en fyr se ut!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Det är alltid lika spännande att få veta vad någon tycker. Markera Namn/URL om du inte har något Google- eller Bloggerkonto. Har du ingen URL så räcker det att fylla i namn. Eller alias. Du kan vara anonym också om du vill.

Populära inlägg i den här bloggen

Världens bästa kopparputsmedel!

Min kära gamla Husqvarna Automatic

Floran i färg – vad man finner vid vägkanten

John Bauer

Med husbil och hund i Europa

Svart

Gyllene snittet

Mor, lilla mor...

Halliken Helges lilla Beda

Nordanvinden och Solen