Victoria Tower

_DSC0516vt

Det här är väl inte precis den sortens arkitektur som jag brukar presentera, men när jag nu ändå passerade det – Victoria Tower i Kista – kunde jag inte låta bli.

_DSC0517vt

Glaskorven, skrapan eller vad man nu ska kalla den, är 120 meter hög och innehåller hotell och kontor i anslutning till Kistamässan.

_DSC0518vt

Skapelsen är ritad av Wingårdh arkitektkontor och jag vet inte riktigt vad jag ska tycka om den. I vilket fall som helst är det ytterligare en “grunka” som åker snålskjuts på kronprinsessnamnet.

_DSC0520vt

Imponerande, javisst, men vackert?

Nu var det gråhimmel när jag var där, men jag kan tänka mig att himlen kan spegla sig på ett effektfullt sätt i alla de olikfärgade glasytorna när den är på det humöret.

_DSC0521vt

_DSC0522vt

Tja…  Vad tycker du? Är Victoria Tower vackert?

Syns på långt håll gör det i alla fall…

Kommentarer

 1. Nää, jag tycker verkligen inte om den. Jag förfasar mig varje gång jag åker förbi. Jag tycker inte att den typen av arkitektur passar i Sverige, det ser bara malplacerat ut. Dessutom gillar jag inte att tyngden ligger längst upp. Den ser bara svajig och instabil ut. Men jag kan förvisso inget alls om arkitektur och är tyvärr inte alls konstnärligt lagd. Det blir bara "klåparens känsla".

  SvaraRadera
 2. Lustigt sammanträffande! Igår satt jag vid datorn och tittade på den här intressanta sajten:
  http://www.varldenshaftigaste.se

  Där hade man bl.a. listat "Världens 20 fulaste byggnader". I mina ögon är Victoria Tower en skönhet i jämförelse med många av de hus som fanns med där. Jag tycker faktiskt att VT är riktigt snygg med sina olikfärgade glasytor. Men den hade varit ännu snyggare utan utbyggnaden upptill. Eller om den hade placerats på mitten.

  SvaraRadera
 3. Jag är ingen älskare av höga hus. Så länge vi inte är tvingade att bygga på höjden av utrymmesskäl eller annat ser jag ingen vits. Just den här byggnaden hörde jag brandmännen är bekymrade över. Det finns visst ingen utrymningsväg i trapphus från de övre våningarna.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Det är alltid lika spännande att få veta vad någon tycker. Markera Namn/URL om du inte har något Google- eller Bloggerkonto. Har du ingen URL så räcker det att fylla i namn. Eller alias. Du kan vara anonym också om du vill.