Louis-Marie Lanté - Fleuriste

lante9

Så har då turen kommit till floristen i min presentation av Louis-Marie Lantés handkolorerade grayrer; "Costumes Parisiens". Kanske inte riktigt så vi är vana att se en florist, med sina blommor i en kartong, men vi får väl anta att det är leverans på gång, och att det är kallt ute. Och vore det inte spännande att få packa upp en så där vacker kartong, känna doften, prassla med silkespapperen och plocka fram den mest ljuvliga bukett och sätta i vas.

lante9c

Detta önskar jag er mina kära bloggläsare, i den ljusmörka februari när vintern sakta men säkert börjar förlora sitt grepp.

lante9a

Lite rosenkindad är hon, floristen, kommen från växthusvärmen där hon stått och pysslat med sina blommor. Pipkrage, pipar i mössan, korkskruvslockar. Och en rutig yllesjal mot februarikylan.

lante9b

Men de små skorna? Knappast ämnade att trotsa slask och kyla. Nej, detta är skor för parisiska trottoirer. Inte en slask i sikte.

Här kan du se fler Costumes Parisiens

Kommentarer

 1. Jag trodde bara att det var folk med pigor som använde pipkrage. Det måste vara jobbigt för en stackars florist att efter dagens slut ställa sig för att sköta eländet.
  Men fin är hon!
  Margaretha

  SvaraRadera
  Svar
  1. em: Jag vet inte om den gode Louis-Marie hade så stor koll på om florister hade pigor eller inte. Kanske använde hon pipkragen att sticka blommor i när händerna inte räckte till...

   Radera
 2. Härlig bild, till synes enkel, men med så många detaljer!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Karin: De är helt suveräna de här gravyrerna. Ärvda efter Hussens franska farmor.

   Radera

Skicka en kommentar

Det är alltid lika spännande att få veta vad någon tycker. Markera Namn/URL om du inte har något Google- eller Bloggerkonto. Har du ingen URL så räcker det att fylla i namn. Eller alias. Du kan vara anonym också om du vill.