Kärlekens lov

"Om jag talar både änglars och människors språk, men saknar kärlek, är jag bara ekande brons, en skrällande cymbal. Och om jag har profetisk gåva och känner alla hemligheterna och har hela kunskapen, och om jag har all tro så att jag kan flytta berg, men saknar kärlek, är jag ingenting. Och om jag delar ut allt jag äger och om jag låter bränna mig på bål, men saknar kärlek, har jag ingenting vunnit.

Kärleken är tålmodig och god. Kärleken är inte stridslysten, inte skrytsam och inte uppblåst. Den är inte utmanande, inte självisk, den brusar inte upp, den vill ingen något ont. Den finner inte glädje i orätten men gläds med sanningen. Allt bär den, allt tror den, allt hoppas den, allt uthärdar den.

Kärleken upphör aldrig. Den profetiska gåvan, den skall förgå. Tungotalet, det skall tystna. Kunskapen, den skall förgå. Ty vår kunskap är begränsad, och den profetiska gåvan är begränsad. Men när det fullkomliga kommer skall det begränsade förgå.

[…]

Men nu består tro, hopp och kärlek, dessa tre, och störst av dem är kärleken.”

Första Korinthierbrevet, kapitel 13.

Kommentarer

 1. Åh, min favorit! Denna blogg nu tillagd i min blogglista - absolut! :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åsa: Så roligt att du tycker det! Förutom att denna text ofta förekommer vid bröllop, slog det mig att den handlar om så mycket mer än bara kärleken mellan två människor. Allt sprattel, skrikande och förhävande i världen betyder ingenting om där inte finns kärlek.

   Radera
 2. Kärlekens lov. Detta är nog den vackraste texten i hela Bibeln. Kärleken vill alltid gott. Vi borde tänka på det – under årets alla dagar.
  Trevlig Alla hjärtans dag! Åtta timmar kvar!

  SvaraRadera
 3. Åh, så fint. Vi behöver påminnas om detta. Ofta. Tack för att du "lade ut texten".
  Kram från Provence

  SvaraRadera
  Svar
  1. Monet: :) Kram själv där nere i ditt fina Provence!

   Radera
 4. Dagen D är här! Hoppas du kan gå hem i tid :)Berit

  SvaraRadera
  Svar
  1. Berit: Ja, äntligen! Som vi har längtat. Och om det inte är förmätet, skulle jag önska lite blå himmel vid hemgådags också...

   Radera

Skicka en kommentar

Det är alltid lika spännande att få veta vad någon tycker. Markera Namn/URL om du inte har något Google- eller Bloggerkonto. Har du ingen URL så räcker det att fylla i namn. Eller alias. Du kan vara anonym också om du vill.